Edirne'de Zirai Dona Karşı Önlem Alındı!

Edirne'de Zirai Dona Karşı Önlem Alındı!
Üreticiler, gece sıcaklığının sıfırın altında 4 dereceye kadar ineceği tahmin edilen Edirne'de fideleri soğuktan korumak için seralarda sobalarını yakan üreticiler, sıcaklığın 5 derece üzerinde kalması için uğraştı.Üretici...

Üreticiler, gece sıcaklığının sıfırın altında 4 dereceye kadar ineceği tahmin edilen Edirne'de fideleri soğuktan korumak için seralarda sobalarını yakan üreticiler, sıcaklığın 5 derece üzerinde kalması için uğraştı.

Üretici Hüseyin Kılıçaslan, serasındaki meyve fidanları, sebze fideleri ve süs bitkilerinin zarar görmemesi için tedbir aldıklarını dile getirdi.

Zirai don uyarısını dikkate alarak hareket ettiklerini ifade eden Kılıçaslan, soğuk havanın bitkileri etkilediğini söyledi.

Bitkilerin donmaması için uğraştıklarının altını çizen Kılıçaslan, "Kış soğuklarına alışığız ancak bahar aylarında olan zirai don olayları daha etkili oluyor. Böyle zamanlarda gece saatlerinde geliyoruz, belirli zamanlarda sobaya odun atarak ateşin sönmemesi için mücadele ediyoruz." şeklinde konuştu.