Edirne'deki Çocuk Trafik Eğitim Parkı Eğitimlere Başladı

Edirne'deki Çocuk Trafik Eğitim Parkı Eğitimlere Başladı
Edirne Valiliği liderliğinde kurulan parkta Kadripaşa İlkokulu öğrencilerine çevre güvenlik, sıfır atık, itfaiye, ilkyardım ve trafik eğitimi verildi.Trafik eğitimlerinde öğrencilere yaya geçitlerinde trafikte dikkat edilmesi...

Edirne Valiliği liderliğinde kurulan parkta Kadripaşa İlkokulu öğrencilerine çevre güvenlik, sıfır atık, itfaiye, ilkyardım ve trafik eğitimi verildi.

Trafik eğitimlerinde öğrencilere yaya geçitlerinde trafikte dikkat edilmesi gereken unsurlar, yapılması gerekenler trafik ekiplerince anlatıldı.

Deprem Tatbikatı Yapıldı

Daha sonra öğrencilere Edirne AFAD ekiplerince depremde yapılması gerekenler teorik olarak anlatılırken, öğrenciler deprem anını canlandırarak çök-kapan-tutun yaptı ve sonrada sınıfı tahliye etti.

Trafik Eğitim Parkı yöneticisi Meral Bozkurt, yaptığı açıklamada, 5-14 yaş arası öğrencilerin okullarda öğrendikleri bilgileri Trafik Eğitim Parkı'nda uygulama fırsatı bulduklarını ifade ederek, "Çocuklarımıza alanında uzman eğitmenlerce verilen eğitimlerden bu zamana kadar 19 bin 68 öğrenci yararlandı." şeklinde konuştu.

Yönetici Bozkurt, parktaki eğitimlerin il ve ilçedeki öğrencilerin katılımı ile süreceğini aktardı.