Edirnelilerin Dikkatine! Bu Bölge 3 Gün Trafiğe Kapalı Olacak

Edirnelilerin Dikkatine! Bu Bölge 3 Gün Trafiğe Kapalı Olacak
Edirne Tunca Nehri üzerindeki tarihi Tunca Köprüsü, gerçekleştirilecek olan hızlı tren çalışmaları nedeniyle araç ve yaya trafiğine kapalı olacak.Edirne Belediyesi'nden yapılan açıklamada, şehir merkezinde devam eden Yüksek...

Edirne Tunca Nehri üzerindeki tarihi Tunca Köprüsü, gerçekleştirilecek olan hızlı tren çalışmaları nedeniyle araç ve yaya trafiğine kapalı olacak.

Edirne Belediyesi'nden yapılan açıklamada, şehir merkezinde devam eden Yüksek Hızlı Tren çalışmaları, Tunca Nehri'nde devam edecek. Tunca Köprüsü üzerinden Karaağaç mevkiye giriş ve gelişler, çalışmalar nedeniyle araç ve yaya trafiğine kapalı olacak.

27-29 Aralık Tarihlerinde Yaya ve Araç Trafiğine Kapalı 

Açıklamalara göre, şehir merkezinden Karaağaç Mahallesi'ne, Karaağaç'tan da şehir merkezine gidecek vatandaşların, Dr. Mehmet Müezzinoğlu köprüsünü kullanmaları gerekecek.

Tarihi köprü, 27-29 Aralık tarihleri boyunca araç ve yaya trafiğine kapalı olacak.

2024'te Tamamlanması Bekleniyor 

Türkiye'nin Avrupa ülkelerine yüksek standartlı demir yolu bağlantısı yerine geçecek olan Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi'nin 153 kilometrelik ilk etabı olan Çerkezköy-Kapıkule hattının 2024 yılında bitmesi bekleniyor.

2019 Haziran'da yapımına başlanan Çerkezköy-Kapıkule hattında, ray serim işlemleri ise devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın en önemli projelerinden biri olan bu projede, yaklaşık 57 kilometrelik hat serimi tamamlandı. Bölgelerdeki makineli ayarlama işlemleri ise hala devam ediyor.