Edirnespor 79-78 Mağlup Oldu

Edirnespor 79-78 Mağlup Oldu
Edirne Belediyesi Edirnespor Erkek Basketbol Takımı, Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi 1/24 play-off eşleşmesinde Nilüfer Belediyespor Şahinkaya Basketbol Takımı ile karşılaştı.

Edirne Belediyesi Edirnespor Erkek Basketbol Takımı, Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi 1/24 play-off eşleşmesinde Nilüfer Belediyespor Şahinkaya Basketbol Takımı ile karşılaştı. Bursa Yüzüncüyıl Spor ve Gençlik Merkezinde gerçekleşen karşılaşmada Nilüfer Belediyespor, Edirne Belediyesi Edirnespor'u 79-78 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Nilüfer Belediyespor Şahinkaya Basketbol Takımı, ilk çeyreği 22-17 önde tamamladı. İkinci periyotta da üstünlüğünü sürdüren takım, maçın ilk yarısını 45-30 önce tamamladı. İkinci yarı ile birlikte oyun ve skor üstünlüğünü elinde tutan Nilüfer Belediyespor, üçüncü çeyreği 59-42 önde tamamladı.

Edirne Belediyesi Edirnespor karşılaşmanın son çeyreğinde dış şutlardan bulduğu sayılarla aradaki farkı azalttı. Maçın son 30 saniyesinde 77-77'lik beraberlik yakalandı. Büyük heyecana sahne olan maçın son saniyelerinde Nilüfer Belediyespor, taktik faulleri iyi kullanarak karşılaşmadan 79-78 galip ayrıldı.

Nilüfer Belediyespor Şahinkaya Basketbol Takımı, aldığı bu galibiyetle play-off serisinde 1-0 önce geçti. 23 Nisan Pazar günü Edirne Mimar Sinan Spor Salonunda oynanacak rövanş maçını Nilüfer Belediyespor'un kazanması halinde Nilüfer Belediyespor play-off 12 turuna kalacak. Maçı Edirne Belediyesi Edirnespor'un kazanması durumunda üçüncü maç yine Edirne'de oynanacak. Nilüfer Belediyespor - Edirne Belediyesi Edirnespor maçının galibi, Çorlu Belediyespor - Rota Koleji maçının galibiyle Final Grubu'na kalmak için mücadele edecek.

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI RECEP GÜRKAN'DAN DAVET

Nilüfer Belediyespor ile ilk maçlarını Bursa'da gerçekleştirdiklerini ve 79-78'lik skorla mağlup olduklarını ifade eden Gürkan, 23 Nisan Pazar günü saat 17.00'de Mimar Sinan Spor Salonunda gerçekleştirilecek maçı alarak skoru 1-1 eşitlemek, salı günü yine Mimar Sinan Spor Salonunda gerçekleştirilecek olan karşılaşmayla sahadan 2-1'lik zaferle ayrılmak istediklerini söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda gerçekleştirilecek olan bu mücadelenin çok önemli olduğuna değinen Gürkan, maçların ücretsiz olduğunu hatırlatarak, "Çapraz eşleşmede bir seri daha oynayacak olan takımımızı 6'lı final grubunda büyük bir mücadele bekliyor olacak. Edirne halkını çocuklarıyla birlikte takımımızı desteklemeye davet ediyorum. 23 Nisan Pazar günü yediden yetmişe tüm Edirne'nin kalbi takımı için atacak; Edirnespor, sizlerden gelen destekle bu sezon şampiyon olacak." diye konuştu.

EJH