EDİRNESPOR HEDEFİNE ULAŞTI

EDİRNESPOR HEDEFİNE ULAŞTI
Burak DURAN'ın köşe yazısı

Geçtiğimiz sezon Bilyoner Kadınlar Basketbol Liginden çeşitli şaibelere kurban giden Edirne Belediyesi Edirnespor Kadın Basketbol Takımı, 2016 – 2017 sezonunu TKBL’de 14 galibiyetle ve alkışlarla tamamladı.

Edirne’yi yıllardır basketbol branşında başarıyla temsil eden Edirne Belediyesi Edirnespor, Mersin Üniversitesi ile oynanan sezonun son maçının ardından Mimar Sinan Spor Salonunda sezon finalini gerçekleştirdi. Rakiplerine nazaran daha genç, dinamik ve istekli bir takım haline gelen Edirne Belediyesi Edirnespor’da Amerikalı uzun forvet Jasmon Covington, 20.4 sayı – 12 ribaund ortalama ile takımının ve ligin yıldızı olurken; takıma daha sonra dahil olan Münever Başak (13 sayı – 3 ribaund – 3 asist), genç guard Merve Usal (8.6 sayı – 4 ribaund – 3.6 asist), deneyimli forvet Banu Toker (7.5 sayı – 7 ribaund) ön plana çıkan isimler oldular. Takımın genç iskeletini oluşturan Aslıhan Kemük, Şevval Oyan ve Selin Uzun gibi oyuncuların yanı sıra Edirne’li genç oyuncular Kader Çavdar ve Tuana Tuner de, koç Derya Rıza Zeren’in şans verdiği zamanlarda ellerinden gelen katkıyı ortaya koydular.

Teknik detayları bir kenara bırakırsak geride bıraktığımız 2 Süper Lig sezonunun (ki bunların arasında bir de Eurocup Women Çeyrek Finali var) ardından Edirne’li basketbol severler nasıl bir Edirnespor seyredeceklerini merak ediyorlardı. 20 takımlı Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde kendi bütçesinin çok üstünde takımlara karşı boy gösterdi Edirne Belediyesi Edirnespor ve bunu yaparken de Edirne Belediyesi haricinde neredeyse sıfır katkı ile bunu başardı. Trakya’da kadın basketbolu ateşinin yanmasının baş mimarlarından olan kulüp başkanı Murat Boyacıoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Mimar Sinan Arena’yı dolduran taraftarıyla birlikte Edirnespor zorlu bir yılı geride bıraktı. Ve her ne olursa olsun, bana göre bu sezonun hedefine ulaşıldı.

6 yıldır bizlere kadın basketbolu branşında büyük heyecanlar yaşatan Edirne Belediyesi Edirnespor, yedinci sezonunda da yepyeni hedeflerle bizleri Mimar Sinan Arena’nın koltuklarına kilitleyecek gibi…