EDİRNESPOR'UN 2. LİG YÜRÜYÜŞÜ

EDİRNESPOR'UN 2. LİG YÜRÜYÜŞÜ
Burak DURAN'ın köşe yazısı

Sonbahar'ın kuru soğuğuyla başlayıp, Alanya'nın sıcağında sona erecek olan Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi macerasında Edirne Belediyesi Edirnespor 2. Lig'e bir adım daha yaklaştı Çorlu Belediyesi serisinin ardından.

Müthiş taraftarının desteğiyle Edirne'de oynanan ilk maçın ardından sinyali vermişti aslında Edirnespor; "Saha avantajı sizde olabilir ama taraftar ve basketbol kalitesi birleşince şansınız yok". Edirne'de oynanan ve Edirne Belediyesi Edirnespor'un galibiyetiyle sonuçlanan ilk maçın ardından geçtiğimiz Cuma günü ikinci maç için Çorlu Belediyesi Spor Salonuna gittik. Nasıl bir ortamla karşılaşacağımızı biliyorduk, nihayetinde yanılmadık da... Isınmak için parkeye gelen Edirnespor oyuncusuna su şişesi atan Çorlu Belediyesi taraftarına karşı, parkede tüm gayretiyle basketbol oynamaya çalışan bir Edirnespor vardı. Maçın kaderi son topa kaldı ve son topu çemberden sokamayan Edirne Belediyesi Edirnespor maçı tek farkla kaybetti ve seri 1-1'e geldi. Maçın bitiş düdüğüyle Çorlu Belediyesi taraftarları parkeye adeta akın ederek, Edirne'den gelen taraftarlara ulaşmak istedi. Salonda bulunan çok az sayıdaki güvenlik görevlileri engellemeye çalışsa da; Edirnespor taraftarları, oyuncu ve staff ve yönetim kurulunun olduğu bölgeye fırlatılan su ve cam şişelerine engel olamadılar. Ortada ne basketbol, ne de can güvenliği vardı... Tüm bunların gölgesinde serinin son maçına sadece 48 saat vardı ve herkesin ortak görüşü belliydi; "Bu salonda sağlıklı bir şekilde basketbol oynanamaz".

Beklenen haber maç günü sabah saatlerinde ulaştı; çıkan olaylar nedeniyle maç seyircisiz oynanacaktı. Kora kor oynanan mücadelede Edirne Belediyesi Edirnespor yakaladığı 19-0'lık seriyle rakibini adeta sürklase etti ve 50-59 maçı kazanarak adını son altı takım arasına yazdırdı.

Çoğu gitti azı kaldı derler ya hani, işte tam da o noktada Edirne Belediyesi Edirnespor. Alanya'nın ev sahipliği yapacağı 6'lı finallerde Bornova Belediyesi, İTÜ, Gemlikspor, Darüşşafaka Doğuş Gelişim ve Fethiye Belediyesi ile birlikte mücadele edecek olan kırmızı-beyazlı ekip grupta ilk ikiye girdiği takdirde 2. ligin yolunu tutacak.

Kolay mı? Kesinlikle hayır!

Edirnespor bunu başarabilir mi? Kesinlikle evet!

Burak DURAN