Edirne'ye 199 Milyon TL'lik 18 Tesis

Edirne'ye 199 Milyon TL'lik 18 Tesis
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Edirne’ye yapılan yatırımları hizmete alma ve temel atma törenlerine katılmak üzere Edirne’ye geldi. 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Edirne’ye yapılan yatırımları hizmete alma ve temel atma törenlerine katılmak üzere Edirne’ye geldi.

Valilik toplantı salonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, valilik ziyaretinin ardından şehit dedesinin de bulunduğu Edirne Askeri Hastanesini ziyaret ederek, dua etti. Bakan Eroğlu, daha sonra Selimiye Camii yanında Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yatırım programına alınan tesislerin temel atma ve sertifika dağıtım törenine katıldı. Bakan Eroğlu, DSİ Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 199 milyon TL yatırım bedelli 18 adet tesisin temelini attı

199 MİLYON TL'LİK 18 TESİS

Bakan Eroğlu, Selimiye Camii önünde düzenlenen toplu temel atma merasiminde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 7 sulama tesisi ile 3 taşkın koruma tesisinin temelini attı. Bakan Eroğlu, aynı merasimde Orman Genel Müdürlüğü tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesis ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Gökçetepe Tabiat Parkı'nda yapılacak çalışmaların temelini attı. Bakan Eroğlu, Edirne’de 6 aileye gelir getirici tür sertifikası ve 5 aileye de Orköy sertifikası verdi. Ayrıca ceviz, mazı, badem, ıhlamur, iğde ve mavi servi türlerinden oluşan toplam 3 bin adet fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtımı yaptı.

[irp posts="8897" name="Selimiye Gölgesinde Dev İftar"]

SELİMİYE GÖLGESİNDE DEV İFTAR 

18 tesisin temel atma töreni için Edirne'ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaklaşık 3 bin kişilik iftarda Edirnelilerle buluştu. Bakan Eroğlu, akşam ezanın okunmasıyla yaklaşık 3 bin kişiyle birlikte iftar açtı. EJH