Edirne'yi Taşkından Kurtaracak Projede İlk Adım

Edirne'yi Taşkından Kurtaracak Projede İlk Adım
Devlet ve Su İşleri Genel Müdürlüğünce, Meriç Nehrinin taşmasını önleyecek tahliye kanalı için çalışma başlatıldı.Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından çalışmalarına başlanan proje kapsamında, kimi...

Devlet ve Su İşleri Genel Müdürlüğünce, Meriç Nehrinin taşmasını önleyecek tahliye kanalı için çalışma başlatıldı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından çalışmalarına başlanan proje kapsamında, kimi zaman taşkın seviyesine yaklaşan kimi zaman da taşan Meriç Nehri, yatağından baypas edilecek. Tahliye kanalı sayesinde, debi arttığı zamanlarda da nehir yatağının daraldığı kısımlarda oluşacak geri tepme de engellenmiş olacak. Böylelikle özellikle Karaağaç Mahallesi sakinlerinin kış aylarında yaşadıkları taşkın endişeleri sona erecek.

AA muhabirinin, DSİ 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı'dan aldığı bilgiye göre, Adana, Diyarbakır, Sivas, Ankara gibi illerden proje için bölgeye gelen yaklaşık 40 araçlık ekipler, projenin uygulanacağı Süvari Köprüsü yakınlarında kanal kazma işlemine başladı. Bazı yerlerde 3, bazı yerlerde 4 buçuk metre derinliğindeki kanal, 7 bin 800 metre olarak inşa edilecek. Kanal kazısından çıkan hafriyat da kış seddelerinin güçlendirilmesinde kullanılacak. Ekip sayısının ileriki zamanlarda artırılması düşünülen projenin, mevsimsel şartların izin vermesi durumunda, Ocak 2016'ya kadar yüzde 80'inin tamamlanması planlanıyor.