Ehliyeti olan milyonlar dikkat! O tarih son! Yaptırmayana büyük ceza var

Ehliyeti olan milyonlar dikkat! O tarih son! Yaptırmayana büyük ceza var
Sürücü belgesi yenileme işlemleri için ise belge sahiplerinin randevu alması gerekmektedir. Randevular ise iki farklı şekilde alınmaktadır. Belge sahipleri isterlerse Alo 199 hattı üzerinden ya da randevu.gov.tr adresi üzerinden...

Sürücü belgesi yenileme işlemleri için ise belge sahiplerinin randevu alması gerekmektedir. Randevular ise iki farklı şekilde alınmaktadır. Belge sahipleri isterlerse Alo 199 hattı üzerinden ya da randevu.gov.tr adresi üzerinden alabilirler.

Sürücü belgelerini 31 Aralık 2022 tarihine kadar yenilemeyen sürücülere ise maddi yaptırımlar uygulanacak. Bu nedenle ehliyet belgesi olan vatandaşların acilen yeniletmesi tavsiye edilmektedir. Bu aşamada ehliyetlerini yenilemeyenlerin karşısına önemli bir ceza miktarı da çıkıyor. Peki, sürücü belgesini yenilemek için hangi evraklar gerekiyor? İşte bu soruya dair merak edilen ayrıntılar!

 

Sürücü Belgesi Yenilemek İçin Gereken Evraklar

Ehliyet yenileme işlemlerinde istenilen evraklar genel olarak kimlik yenileme işlemleri için istenilen evraklara benzemektedir. Evrak listesi genel olarak şu şekildedir. Kimlik belgesi, sürücü sahibinin sağlık raporu, belge harç bedeli makbuzu, 1 adet biyometrik resim, kan grubu belgesi ve son olarak adli sicil belgesi talep edilmektedir. İstenilen belgelerin kaybolması durumuna karşın belge sahiplerinin fotokopi teslim etmesi tavsiye edilmektedir.

Öte yandan adli sicil kaydı ve sağlık raporlarının ıslak imzalı olması gerekmektedir. Islak imza veya mühürlü olmayan belgeler kabul edilmemektedir. Son olarak ise yazılı beyan ve değerli kağıt bedellerinin ziraat bankasına yatırılması gerekmektedir. Belge sahipleri ister ATM isterlerse bankanın şubelerinden kolayca para transferi yapabilirler.

Sürücü Belgesi Yenileme Ücreti Ne Kadar?

Ehliyetini yenilemek isteyen adayların ilk olarak 13 TL’lik değerli kağıt bedeli ödemesi gerekmektedir. Ardından 2 TL vakıf payı ödenmeleridir. Öte yandan kimlik belgesini kaybetmiş olan kişilerin ise 225 TL kayıp belge ücretini yatırması gerekmektedir. Bu masraflar dışında birde ek bazı masraflar bulunmaktadır.

2022 itibari ile özel hastanelerin sağlık raporu ve kan grubu belirleme ücreti 50 TL olarak belirlendi. Resim bedeli ise 45 TL olmaktadır. Dolayısıyla sürücü belgesi yenileme ücreti toplam olarak 150 TL ile 450 TL arasında değişiklik göstermektedir.