Emekli Maaşı Hesaplama! SSK ve Bağkur Zamlı Maaş Hesaplama Yapılıyor

Emekli Maaşı Hesaplama! SSK ve Bağkur Zamlı Maaş Hesaplama Yapılıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, emekli ve memur maaşlarına yüzde 30 zam yapılacağını açıklamıştı. Maaş zammının belli olması ile birlikte, SSK ve Bağ-Kur emeklileri nasıl...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, emekli ve memur maaşlarına yüzde 30 zam yapılacağını açıklamıştı. Maaş zammının belli olması ile birlikte, SSK ve Bağ-Kur emeklileri nasıl hesaplama yapılacağını araştırmaya başladılar. Bu çerçevede, yüzde 30 zam oranı ile yeni maaşlar hesaplanıyor.

Emekli Maaş Zammı Nasıl Hesaplanır?

Emekliler, mevcut maaşlarını 100'e böldükten sonra, çıkan sonucu 130 ile çarparak zamlı emekli maaşlarına ulaşabilirler.

En Düşük Emekli Maaşı 2023

Emekli maaşlarına yüzde 30 zam yapılması ile birlikte, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı da merak konusu oldu. Geçen yıl 3.500 TL olan en düşük emekli maaşına yüzde 30'dan daha fazla zam yapıldı ve 5.500 TL seviyesine yükseldi.

Memur Zammı Ne Kadar?

Emekli zammının yanı sıra, memur maaşlarına ne kadar zam yapıldığı da merak ediliyor. Emekli maaşlarına olduğu gibi memur maaşlarına da yüzde 30 oranında zam yapıldı