En Akıllı Köpek Cinsi Hangisi? Zirvedeki Köpek Cinsi Değişti!

En Akıllı Köpek Cinsi Hangisi? Zirvedeki Köpek Cinsi Değişti!
Finlandiya’nın eğitim kurumlarından Helsinki Üniversitesi’ndeki bilim insanları 13 farklı türden 1000'i geçkin köpeği karşı karşıya getirerek araştırma yaptı ve dikkat çekici bulgulara ulaştı.Araştırma problem çözücü,...

Finlandiya’nın eğitim kurumlarından Helsinki Üniversitesi’ndeki bilim insanları 13 farklı türden 1000'i geçkin köpeği karşı karşıya getirerek araştırma yaptı ve dikkat çekici bulgulara ulaştı.

Araştırma problem çözücü, insanları anlama ve hızlı cevap verme gibi farklı kriterlerle yapılan değerlendirme sonucu en akıllı köpek türünü belirledi.

Bilim insanları tarafından “en akıllı köpek türü” olarak bilinen Border Collie cinsi köpeklerin aslında en akıllı köpekler olmadığı belirlendi.

En Zeki Köpek Hangisi?

Araştırma sonuçları Scientific Reports adlı tıp dergisinde yayımlandı. Belçika Malinois kurdu en zeki köpek oldu.

Polis birimlerinin de kullandığı köpeklerin bağımsız olduğu, problem çözmede, insanları anlamada ve tepkiye yanıt vermede “kusursuz “olduğu tespit edildi. Sözcü'de yer alan habere göre; araştırmayı gerçekleştiren Saara Junttila, “Çok sayıda türün kendine göre güçlü ve zayıf yanları var. Örneğin Labrador Retriever’lar insanları anlamada çok iyi ama problem çözme konusunda zayıf kalıyor” şeklinde konuştu.

Dr. Katriina Tiina ise, “Belçika Malinois kurtları birçok test sonucunda çok iyi sonuçlar aldı. Border Collies isimli çoban köpekleri de pek çok testte iyi sonuçlar çıkardı” ifadesini kullandı.

Araştırmada Hovawart türü köpekler ile Spanish Water Dog adlı köpek türü de üst sıralarda görüldü. Türkiye’de de çok sık görülen Golden Retriever ve Labradorların ise duygusal yeterlilik açısından üst sıralarda olduğu ancak diğer testlerde geri kaldıkları aktarıldı.