En Düşük Maaş 11.500 TL Oldu! Bir Belediye Daha Maaş Zammını Açıkladı

En Düşük Maaş 11.500 TL Oldu! Bir Belediye Daha Maaş Zammını Açıkladı
Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarının belli olmasının ardından, belediye personellerinin maaşlarına ne kadar zam yapılacağı merak konusu oldu. Bu kapsamda, belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça,...

Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarının belli olmasının ardından, belediye personellerinin maaşlarına ne kadar zam yapılacağı merak konusu oldu. Bu kapsamda, belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça, maaş zammı ile ilgili kamuoyuna bilgi veriliyor.

En Düşük Maaş 11.500 TL Oldu!

Milyonlarca emeklinin ve çalışanın maaş zammı belli olurken, belediye işçilerinin maaşlarına ilişkin açıklamalar da geliyor. Bu çerçevede, Burhaniye Belediyesi Personel A.Ş ile belediye çalışanı kadrolu işçilerinin örgütlü olduğu Disk/ Genel-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi için mutabakata varıldı. Söz konusu anlaşmaya göre, Burhaniye Belediyesi'nde 2023 yılında personel maaşı en düşük personel maaşı 11.500 TL oldu.

Belediye Açıkladı

Burhaniye Belediyesi'nin sosyal medya hesabından, maaş zammı ile ilgili paylaşım yapıldı. Konuya ilişkin paylaşımda ''Burhaniye Belediyesi ve Burhaniye Belediyesi Personel A.Ş ile belediye çalışanı kadrolu işçilerinin örgütlü olduğu Disk/ Genel-İş Sendikası, yürürlükte olan 2022-2023 toplu iş sözleşmesinin ikinci 6 aylık güncellemelerini belirledi. Yeni yapılan maaş düzenlemesi hakkında açıklama yapan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, 2023 yılında en düşük personel maaşının 11.500TL olacağını açıkladı.'' ifadeleri yer aldı.