Enez'de Uluslararası Satranç Turnuvası Düzenlenecek

Enez'de Uluslararası Satranç Turnuvası Düzenlenecek
Enez tarihinde ilk defa uluslararası satranç turnuvasına ev sahipliği yapacak.

Enez'de küçük adımlarla başlayan satranç macerası yurt dışına açılan büyük bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Enez Kaymakamlığı, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Satranç Federasyonu, iş adamı Yusuf Yörük'ün katkılarıyla Enez, tarihinde ilk defa uluslararası satranç turnuvasına ev sahipliği yapacak.

Daha önce Enez'in Büyükevren Köyüne okul yaptıran iş adamı Aziz Yörük adına düzenlenen turnuvanın ana sponsorluğunu Keşan Ticaret Borsası Başkanı Yusuf Yörük üstlendi.

"Enez Kaymakamlığı Aziz Yörük Uluslararası Açık Satranç Turnuvası", İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Nazım Terzioğlu Kültür ve Eğitim Tesislerinde (Enez Sahil Kamp Tesisleri) 17-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılacak. Turnuvada 20 bin TL ödül dağıtılacak. Turnuvaya başvurular enezopen.tsf.org.tr adresinden online olarak yapılacak.

Turnuvanın yapılacağı tesisin denize sıfır olmasından dolayı turnuvaya katılacak sporcular erken tatil fırsatı yakalamış olacak. Sporcular aynı zamanda Enez tanıtım gezisi ile Enez’i tarihsel ve kültürel yönden keşfedecek.

EJH