Enez'e Su Altı Müzesi Kurulacak

Enez'e Su Altı Müzesi Kurulacak
Enez'de su sporları merkezi yapılması, Enez Limanı yakınında su altı müzesi kurulması ve alternatif dalış alanı oluşturulması hedefleniyor.

2014-2020 Karadenı̇z Havzasında Sınır Ötesı̇ İşbı̇rlı̇ğı̇ Programı birinci teklif verme çağrısı kapsamında Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği üyesi olmayan ortaklar arasında işbirliği sağlandı.

Köstence İl Konseyi (Romanya), Teknoloji ve İnovasyon Transferi Derneği (Bulgaristan), Ungheni Bölge Konseyi (Moldova) ve  Enez Kaymakamlığı (Türkiye) tarafından "Ortak Kültürel Miras – Karadeniz Havzasında Girişimciliğin Gelişimi İçin Kaynak" projesinin finansmanının sürdürülebilmesi amacı doğrultusunda bir ortaklık oluşturuldu.

Proje yetkililerinden alınan bilgiye göre; Karadeniz Havzası'ndaki toplulukların işbirliği ile ortak problemlerin çözülmesi, kültür ve turizm sektörlerindeki girişimciliğin sürdürülebilir gelişimi için elverişli koşulların yaratılması, kültürel turizm sektör girişimciliğinin gelişimi için toplumda katma değer kaynağı olarak gerekli olan belirli bir altyapının oluşturulması, donatılması ve geliştirilmesi planlanıyor.

2018 yılı içerisinde imzalanan projenin süresi 24 ay. Toplam bütçe 939 bin 544 Euro dört  ortak arasında paylaştırıldı. Proje kapsamında Enez’de su sporları merkezi yapılması, Enez Limanı yakınında su altında bulunan alana heykeller yerleştirilerek bir su altı müzesi kurulması ve bu şekilde dalış için alternatif bir alan oluşturulması hedefleniyor.

Kaynak: Çağdaş Enez Gazetesi