'Engelli Araç Şarj İstasyonları' Hizmete Açıldı

'Engelli Araç Şarj İstasyonları' Hizmete Açıldı
Edirne Belediyesi tarafından kentin 2 farklı noktasında oluşturulan ve 2016 yılının Şubat ayına kadar sayıları 10’a çıkarılacak olan engelli araç şarj istasyonları düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Edirne'nin en işlek ve trafiğe kapalı caddesi olan Saraçlar'da düzenlenen açılış törenine, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, engelli vatandaşlar ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

"ŞUBAT AYINA KADAR İSTASYON SAYISINI 10'A ÇIKARACAĞIZ"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile sıcak ve esprili diyaloglar kuran engelli vatandaş Mehmet Parlak, Trakya şivesi ile hal hatırını sorduktan sonra tüm engelliler adına desteklerinden dolayı kendisine teşekkür etti. Gürkan da akülü engelli araçlarının son yıllarda artmaya başladığını belirterek, "Bu araçlar tabi ki arkadaşlarımızın yaşamını kolaylaştırıyor. Fakat akülerin çok sık bitmesi nedeniyle de çok olumsuz yerlerde, en olmadık yerlerde birden aküsüz kalıp, aracı yürütemez hale geliyorlar. Bir engelli arkadaşımın ifadesiyle, ‘Akülerimiz bitince ayaklarımız kesiliyor’ dedi bana. Aslında bu projesi çok uzun süredir yapmak istiyorduk. bugün itibariyle biri Saraçlar Caddesi’nde diğeri de Ayşekadın Semti’nde bulunan engelli derneklerimizin bulunduğu bölgede hazırlanıyor. Gelecek Şubat ayının sonuna kadar bu engelli araç şarj istasyonlarının sayısını 10'a çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

Engelli araç sahibi olan vatandaşlar da, araçlarının şarjlarının yetmemesinden dolayı gitmek istedikleri noktalara rahatlıkla gidip gelemediklerini ancak kurulan istasyonlar sayesinde bu sıkıntılarının büyük ölçüde giderileceğini söyledi.