"Esnaf çaresiz bırakılmasın"

"Esnaf çaresiz bırakılmasın"
Saadet Partisi Edirnee İl Başkanı Ali Demirkıran, orta ve küçük esnafın çaresiz bırakılmaması gerektiğini söyledi. Ülkemizde birçok paket açıklandığını fakat açıklanan paketlerin insanın derdine çare olmadığını;...

Saadet Partisi Edirnee İl Başkanı Ali Demirkıran, orta ve küçük esnafın çaresiz bırakılmaması gerektiğini söyledi. Ülkemizde birçok paket açıklandığını fakat açıklanan paketlerin insanın derdine çare olmadığını; haftalar geçmesine rağmen hala mağduriyet yaşayan sektörler, meslekler ve milyonlarca insanın olduğunu söyleyen Demirkıran, "İşyerini kapatmış ve artık dayanacak mecali kalmamış olan esnaflarımıza adres olarak bankaların yolu gösterilmektedir. Çözüm olarak da faiz ve borç batağı sunulmaktadır. Derdine derman olacak çözümler beklerken, bankaların insafına terk edilen insanımız, bankalarda da birçok sıkıntıyla karşılaşmaktadır. Bankalar kredi vermek için vergi, bağkur ve sigorta borcu olmamasını şart koşmaktadır. Zaten esnafların büyük çoğunluğu  bu krediyi kullanma şartlarına haiz değildir. Diğer taraftan  bankalar güçlü şirket ve gelir düzeyi yüksek müşterileri  tercih etmektedir. Maalesef, orta ve küçük esnaf ise  her zamanki gibi ezilmekte ve çaresiz bırakılmaktadır." dedi.

Yerel esnafı koruyacak ciddi ve kapsamlı tedbirler alınmadıkça işsizlik sorununa çözüm bulunamayacağını dile getiren Demirkıran, "Esnaf kesimi büyük bir sıkıntı yaşamaktadır. Dükkanlarını kapatmak zorunda kalan berberler, kahvehane ve restoran işletmecileri, ustalar, aşçılar, garsonlar, çırak ve kalfalar, nakliyeciler, taksiciler, düğün salonu ve pastane işletmecileri, hotel işletmecileri ve çalışanları kısaca tüm esnaflarımız ve çalışanları  büyük bir mağduriyet yaşamaktadır. Yerel esnafı koruyacak ciddi, kapsamlı tedbirler alınmadıkça, onların varlığını huzurlu bir şekilde sürdürmeleri sağlanmadıkça asla işsizlik sorununa çözüm bulunamaz. Azmanlaşan, tekelleşme zincirlerini kırmadıkça asla gelir adaleti sağlanamaz. Yerel esnafın ümüğü sıkıldıkça yerli ve yerel üretimin gelişmesi mümkün değildir. Artık esnafımızın çığlığına kulak verme vakti geldi, hatta geçiyor. Esnafımız, hükümetten acilen bu konuları masaya yatırıp adil ve insaflı düzenlemeler beklemektedir." şeklinde konuştu.