Et ve Süt Fiyatlarına Zam Gelecek

Et ve Süt Fiyatlarına Zam Gelecek
Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, et ve süt fiyatlarına zam yapılacağını açıkladı.Maliyetlerin yükselmesi nedeni ile et fiyatlarına zam yapılması ihtiyacı doğdu.  Ege...

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, et ve süt fiyatlarına zam yapılacağını açıkladı.

Maliyetlerin yükselmesi nedeni ile et fiyatlarına zam yapılması ihtiyacı doğdu.  Ege ve Marmara'daki besicilerin maliyet hesapları uymadı. Süt inekleri de kesildi ancak kırmızı etin kilosuna 5 lira zam geldi. Ot ve mısır maliyetinin 400 TL ve 500 TL'den 1.200, 1.500 TL'ye çıktığını ifade eden üretici zamların kaçınılmaz olduğunu aktardı.

Kırmızı Ette Yeniden Zam

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, süt ineklerinin kesilmesinin üreticiyi olumsuz etkilediğini ve kırmızı etin yeniden zamlanacağını söyledi.

Kasaplarda kıymanın kilosu 160 TL'den satılışa sunuluyor. Zincir marketlerde ise kıymanın kilosunun 200 TL'ye kadar çıktığı belirtildi.