ETUS Şoförü, Görme Engelli Öğretmeni Darp Etti

ETUS Şoförü, Görme Engelli Öğretmeni Darp Etti
ETUS şoförünün, kendisine verilen ücretsiz biniş kartıyla minibüse binen görme engelliyi, ücret ödemediği gerekçesiyle darp ettiği öne sürüldü.

Edirne'de yüzde 50 görme engelli Berkay Ünal (25), kendine verilen ücretsiz biniş kartını, cihazın okumaması üzerine, şoför tarafından parasını ödemediği için darp edildi.

Alınan bilgiye göre; Trakya Üniversitesi Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Eğitim Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde öğretmen olan yüzde 50 görme engelli Berkay Ünal, iş çıkışında evine gitmek için minibüse bindi. Ünal'ın ifadesine göre, kendisine verilen ücretsiz biniş kartını minibüsteki cihaza okuttuğunda hata mesajı aldı. Ünal, şoföre kartını gösterdi ve yerine oturdu. Ünal ineceği durakta indiğinde şoför İ.T., para vermediği gerekçesiyle Ünal'a yumruk attı.

Ünal, başına gelen olayı şöyle anlattı:

"ETUS şirketinin 1 numaralı hatta yolcu taşıyan minibüsüne bindim. Balkan Yerleşkesi'nden tekrar çarşıya gelmek için minibüse bindiğimde aynı araca denk geldim. Yarım saat geçmediği için kartım gösterilmiş kart olarak gözüktü. Şoföre durumu izah ettim, engelli olduğumu ve bu kartla ücretsiz bindiğimi izah ettim. Bana uyarıda bulunmadı ve yerime oturdum. İneceğim durağa geldiğimde araçtan indim. Önce bana seslendi, sonra yanıma gelip Kkartını okutmadın' dedi. 'Okuttum ama gösterilmiş kart olduğu için kabul etmedi' dedim. Bana 'Tekrar okut' dedi. Kartı tekrar okuttum, yetersiz bakiye uyarısı verdi. Ben o karta hiç para yüklemiyorum, çünkü engelliyim. Benden ücret talep etti. Bunun üzerine 'Engelli olduğum için devlet bana ücretsiz biniş kartı verdi. Bu benim hakkım. Para ödemeyeceğim' dedim. Biraz ısrarcı oldu, olayların büyümemesi için araçtan inip ilerlediğimde tekrar hızlıca yanıma geldi, 'Paran yoksa param yok desene' dedi. Ben de 'Bana devletin verdiği bir hak bu, size ücret vermek zorunda değilim' dedim. Ardından bana yumruk atarak saldırdı. Yüzüme isabet eden yumruktan sonra yere düştüm ve başımı çarptım. Olay yerinde bulunanların araya girmesiyle şoför uzaklaştı."

ŞİKAYETÇİ OLDU 

Berkay Ünal, tedavisinin ardından şoför İ.T. hakkında şikayetçi oldu. Ünal: "Karakolda verdiği ifadesinde 'O da beni itti' demiş. Ben onu hiç itmedim." dedi.

İŞTEN ÇIKARILDI

Berkay Ünal'ı darp ettiği öne sürülen minibüs şoförü İ.T.'nin işine son verildiği öğrenildi.