ETUS'a zam geldi

ETUS'a zam geldi
Belediye meclis toplantısında ETUS'a zam kararı çıktı. Akaryakıt fiyatlarındaki artış ve yüksek enflasyon sebepleriyle bu yıl içinde toplu ulaşıma üçüncü kez zam gelmiş oldu. Temmuz ayı enflasyon oranlarının da dikkate...

Belediye meclis toplantısında ETUS'a zam kararı çıktı. Akaryakıt fiyatlarındaki artış ve yüksek enflasyon sebepleriyle bu yıl içinde toplu ulaşıma üçüncü kez zam gelmiş oldu. Temmuz ayı enflasyon oranlarının da dikkate alındığı hesaplamayla birlikte toplu ulaşım ücretlerine yüzde 25 zam geldi.

Edirne Belediye Meclisi Ağustos Ayı Olağan Toplantısı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın başkanlığında düzenlendi. Toplantıda görüşülen konulardan biri de şehir içi toplu ulaşım, taksi ve servis ücretlerine zam konusu oldu. Bir önceki meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen konu komisyonda incelenerek karara bağlandı. Komisyon tarafından belirlenen fiyatlar, toplantıda oy çokluğuyla kabul edildi.

Şehir içi toplu ulaşımda daha önceden 7 lira olan nakit binişler 8,75 liraya yükseldi. Önceden 5,50 lira olan sivil biniş 6,88 liraya ve önceden 3,80 lira olan öğrenci binişi 4,75 liraya yükseldi.

[irp posts="21743" name="122 yıl sonra yeni salonda ilk meclis"]

7 AYDAKİ ARTIŞ YÜZDE 97

2022 yılında toplu ulaşım ücretlerine üçüncü kez zam yapıldı. Yıl başında 3,50 TL olan sivil biniş ücreti yapılan son zamla birlikte 6,88 liraya yükseldi. Yıl başından bu yana biniş ücretindeki artış oranı yüzde 97 oldu.

Öte yandan mazot fiyatı, Ocak ayında 12,80 TL iken yüzde 91 oranında artarak bugün 24,50 TL'ye yükseldi.

"FİYATLARI ESKİ HALİNE ÇEKERİZ"

Akaryakıt fiyatlarının son günlerde düşüş eğiliminde olduğunu söyleyerek zam için 2 ay daha beklenmesini isteyen meclis üyelerine cevap olarak Belediye Başkanı Gürkan, akaryakıt fiyatlarının eski haline gelmesi durumunda, ulaşım fiyatlarının da eski haline çekilmesi konusunu meclise bizzat kendisinin taşıyacağını ifade etti.