Evde Bakım Aylığı Ödemeleri Araştırılıyor! 2023 Evde Bakım Maaşı Ödemeleri

Evde Bakım Aylığı Ödemeleri Araştırılıyor! 2023 Evde Bakım Maaşı Ödemeleri
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi kişilere destek olmak için ödemeler sağlamaya devam ediyor. Bu konusu destekler düzenli olarak hak sahiplerinin hesaplarına yatırılırken, şubat ayı ödemeleri ile ilgili araştırmalar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi kişilere destek olmak için ödemeler sağlamaya devam ediyor. Bu konusu destekler düzenli olarak hak sahiplerinin hesaplarına yatırılırken, şubat ayı ödemeleri ile ilgili araştırmalar başladı. Bu kapsamda, evde bakım aylığının ne zaman hesaplara yatacağı ve evde bakım maaşının tutarı çok sayıda kişi tarafından merak ediliyor.

2023 Evde Bakım Aylığı Şubat Ne Zaman Yatacak?

Evde bakım aylığının şubat ayı ödemesi henüz hesaplara yatırılmadı. Evde bakım aylığı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri'nce her ayın 15’i ile 31’i arasında iletiliyor. Bu kapsamda, şubat ayı ödemelerinin de 15’inden sonra sonra başlayacağı öngörülüyor.

Evde Bakım Aylığı Maaşı Ne Kadar?

Evde bakım aylığının ödeme tarihiyle beraber, evde bakım aylığı tutarı da araştırılıyor. Evde bakım aylığı kapsamında önceki sene hak sahiplerine 3.336 TL ödeme yapılıyordu. Destek ödemelerinde yüzde 30 oranında artış sağlanmasıyla beraber evde bakım aylığı da 4.337 TL seviyesine çıktı.