Evlilik Dışı Cinsel İlişki Yasaklandı! Hapis Cezası Var

Evlilik Dışı Cinsel İlişki Yasaklandı! Hapis Cezası Var
Çoğunluğu Müslümanlardan oluşan Endonezya'da dini muhafazakarlığın yaygınlaşmasından sonra yeni değişiklikler yapıldı. Buna göre; Endonezya parlamentosu, ülke genelinde evlilik dışında cinsel ilişkiye girilmesini yasakladı...

Çoğunluğu Müslümanlardan oluşan Endonezya'da dini muhafazakarlığın yaygınlaşmasından sonra yeni değişiklikler yapıldı. Buna göre; Endonezya parlamentosu, ülke genelinde evlilik dışında cinsel ilişkiye girilmesini yasakladı ve yakalananların cezasını arttırdı.

Yasalara göre, evli olmayan çiftler cinsel ilişkiye girerken yakalanırlarsa bir seneye kadar hapis cezası alabiliyor. Endonezya'da yaşayan ya da Bali gibi tatil yerlerine gezmeye giden yabancılar ve yerel halk için yasalar eşit derecede geçerli oldu.

Yürürlüğe giren yeni ceza yasasının onaylanmasından önce de evlilik dışı cinsel ilişkiye girilmesi zaten yasaktı, ancak yasa genel olarak uygulanmıyordu. Eski yasa, zinayı evli bir erkekle karısı olmayan biri arasındaki seks olarak tanımlarken, yeni yasa evli olmayan çiftler de dahil evlilik dışı her türlü ilişkiyi yasaklıyor. Yakalananların cezası da önceden dokuz ayken şimdi bir yıla çıkarıldı.

Turizme Felaket Darbe Olarak Değerlendiriliyor

Yeni yasayı destekleyenler, değişikliklerin eleştirmenlerin endişelerini gidermek adına getirildiğini ifade ediyor.  Eleştirmenler ise yasaları turizm yatırımlarına bir darbe olarak değerlendirirken insan hakları açısından ise büyük bir felaket olarak görüyorlar.