EYT'lilerin Beklediği Oldu: Milyonları Sevindiren Prim Düzenlemesi

EYT'lilerin Beklediği Oldu: Milyonları Sevindiren Prim Düzenlemesi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlı Vedat Bilgin, çalışanlar arasındaki emekli-aktif farkının kaldırılacağını açıkladı. Yani, artık emekli olup çalışmaya devam edenlerle aktif çalışanlar arasındaki prim farkı eşitlenecek.Gelen...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlı Vedat Bilgin, çalışanlar arasındaki emekli-aktif farkının kaldırılacağını açıkladı. Yani, artık emekli olup çalışmaya devam edenlerle aktif çalışanlar arasındaki prim farkı eşitlenecek.

Gelen açıklamayla birlikte emeklilikte yaş bekleyip çalışmaya devam eden 1.5 milyon vatandaşın işten atılma korkusu da son bulmuş oldu. Bahsi geçen düzenleme eğer yasalaşırsa, işverenler de 450-3.400 TL arasındaki çalışan maliyetinden de kurtulmuş olacak.

İşverenleri de Mutlu Edecek 

Emekliler ve aktif çalışanlar arasındaki prim farkı, bildiğiniz üzere emeklilerin işverene maliyetini artırıyordu. Bu sebeple de vatandaşlar, işverenleri tarafından işten atılma korkusu yaşıyordu.

Ancak Bakan Bilgin'in de dediği gibi düzenleme yasalaşırsa, emekli ve aktif çalışan arasındaki 5 puanlık fark kalkacağından, çalışanın maliyeti de düşecek.

Kimler Düzenlemeden Yararlanabilecek?

Bakan Bilgin milyonları yakından ilgilendiren HAK-İŞ, EYT talebini de açıklığa kavuşturdu. HAK-İŞ Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz ise yaptığı açıklamada, söz konusu düzenlemeden 1999 yılı içinde işe başlamış vatandaşların da faydalanabilmesini istediklerini dile getirdi.