Festivale Türkiye'den Katılan İlk Belediye

Festivale Türkiye'den Katılan İlk Belediye
Edirne Belediye Bandosu, Polonya Rybnik’te düzenlenen 2016 Golden Lyre Festivali’nde Türkiye’yi temsil etti.

Edirne Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Edirne Belediye Bandosu, Polonya Rybnik’te düzenlenen 2016 Golden Lyre Festivali’nde Türkiye’yi temsil etti. Edirne Belediyesi, festivale Türkiye’den katılan ilk belediye olurken, Bando Şefi Süleyman Uysal festivalde en iyi bando şefi seçildi.

Elde ettiği başarılarla ünü sınırları aşan Edirne Belediye Bandosu, 17-18-19 Haziran 2016 tarihlerinde Polonya Rybnik’te düzenlenen 2016 Golden Lyre Festivali’ne katıldı. Festivalde Edirne Belediye Bandosu’nun yanı sıra Romanya, İtalya, Yunanistan, Litvanya, Macaristan, Slovenya, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna’nın bando takımları ile Polonya’nın birçok kentinden gelen bando takımları katıldı.

festivaledr1

3 gün süren festival düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı. Daha sonra Rybnik Şehir Bandosu, büyük bir misafirperverlik göstererek İstiklal Marşı’nı çaldı. Bu sırada Rybnik Şehir Bandosu’nun şefliğini Edirne Belediyesi Bando Şefi Süleyman Uysal yaptı. Festivalin ilk günü bando takımlarının konserlerinin ardından sona erdi.

Festivalin ikinci günü düzenlenen bandolar arası yarışmalarla başladı. Yarışmanın ardından Edirne Belediye Bandosu Polonya’nın Wodzislaw Şehri’nde Polonya Halkı’na unutulmaz bir konser verirken, dinleyenlere Edirne’ye özgü badem ezmesi, kavala kurabiyesi ve Edirne Belediyesi Tanıtım Broşürü takdim edildi.

festivaledr2

Edirne Belediye Bandosu’nun konserini büyük bir beğeniyle dinleyen Polonya Halkı, bandonun çaldığı şarkılar eşliğinde dans ederek eğlendi.

Festival 19 Haziran 2016 tarihinde düzenlenen Gala Gecesi’yle son buldu. Gala Gecesi’nde Edirne Belediye Bandosu Şefi Süleyman Uysal ‘En İyi Bando Şefi Ödülü’ne layık görüldü. Ödülünü almak için sahneye çıkan Uysal, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Rybnik Belediyesi ve halkına selamlarını gönderdiğini belirterek, "Festival organizasyonundaki arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bizleri çok iyi ağırladılar. Belediye Başkanımız Sayın Recep Gürkan sizleri medeniyetlerinin buluştuğu kent Edirne’mize davet ediyor. Sizleri Edirne’de görmek bizleri mutlu edecektir." dedi.

festivaledr3

Polonya Rybnik’te düzenlenen 2016 Golden Lyre Festivali’nde en iyi bando şefi seçilen Edirne Belediye Bandosu Şefi Süleyman Uysal, bu başarısını Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile paylaşarak, katkılarından dolayı kendisine teşekkür etti.

EdirneJetHaber Haber Merkezi

festivaledr4