Gala Gölü Turizme Açılıyor

Gala Gölü Turizme Açılıyor
Enez'de bulunan Gala Gölü Milli Parkı, yapılan düzenlemelerle turizme açılıyor.

Edirne'nin Enez ilçesinde bulunan Gala Gölü Milli Parkı, yapılan düzenlemelerle turizme açılıyor. Park alanına seyir terasları ile ahşap kamelyalar yerleştirildi ve ayrıca 6 binden fazla fidan dikimi gerçekleştirildi.

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Tarım ve Orman Bakanlığı Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünün katkısıyla ve Enez Kaymakamlığının ortak olduğu 'Gala Gölü Milli Parkı Tabiat Turizmine Açılıyor' projesi kapsamında Gala Gölü Milli Parkı Tuz Tepe mevkisinde bulunan günübirlik kullanım alanında peyzaj çalışması gerçekleştirildi. Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer, Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Müdür Yardımcısı Ömer Furtun, Edirne Şube Müdürü Kerim Yapça, İpsala Milli Parklar Şefi Neslihan Aslan ve Enezli öğrencilerin katılımıyla açılış gerçekleştirildi.

Proje kapsamında 3 adet seyir terası, 10 adet ahşap kamelya, 53 adet bank, 28 adet çöp kutusu ve 8 adet ateş çukuru yapıldı. Ayrıca park alanında 6 binden fazla kızılcık ve böğürtlen fidanı dikildi.