Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Gaziler Günü Törenle Kutlandı
Edirne’de 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.

Edirne’de 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü törenine, Edirne Valisi Günay Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Muharip Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Çalış, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile gaziler ve aileleri katıldı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törende Edirne Valisi Günay Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Muharip Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Çalış’ın kurumları adına çelenklerinin sunmasının ardından konuşmalarla devam etti. Anıt önündeki törenin ardından, Gaziler Günü korteji Saraçlar Caddesi’nden 25 Kasım Stadyumu’na kadar vatandaşların alkışları eşliğinde yürüdü.

sehitlergunu

GAZİLER VE AİLELERİ İLE BİR ARAYA GELDİLER

Kortej sonrası, Gaziler Günü dolayısıyla organize edilen yemekte, Edirne Valisi Günay Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan gaziler ve aileleri ile bir araya geldiler.

Yemekte, Gazilerle tek tek sohbet eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, vatanımızın bağımsızlığı, bütünlüğü uğruna canlarını feda etmeyi göze olan gaziler ile şehitlerin haklarının asla ödenemeyeceğini belirtti.

EDİRNEJETHABER HABER MERKEZİ