Güney Çevre Yolu Çalışmaları Devam Ediyor

Güney Çevre Yolu Çalışmaları Devam Ediyor
Edirne'de E-5 karayolunda yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla hayata geçirilecek güney çevre yolu için çalışmalar devam ediyor.

Edirne’de E-5 karayolunda yaşanan trafik yoğunluğu azaltmak amacıyla Edirne Belediye Başkanlığının hayata geçireceği güney çevre yolu için çalışmalar devam ediyor. Belediye Başkanı Gürkan, kamulaştırması tamamlanan binaların yıkım işlemlerinin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Edirne’de araç sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentin tarihi dokusundan dolayı alternatif yol açmanın ya da mevcut yolları genişletmenin çok mümkün olmadığına dikkat çekti. Şehirde yaşanan trafik sorununa güney çevre yolu ile çözüm bulmayı hedeflediklerini ifade eden Gürkan, kamulaştırma çalışmalara 2015 yılının ekim ayında başladıklarını söyledi.

Olin kavşağından Çavuşbey Mahallesine çıkacak olan güney çevre yolu için DSİ 11. Bölge Müdürlüğü ile Bostanpazarı arasında kamulaştırılan alanların yıkımının yapıldığını belirten Gürkan, "Şu anda yıkımı yapılan yerlerde yol açma çalışmaları devam ediyor. Kuzey Çevre Yolu ile ilgili de bir çalışma gerçekleştireceğiz. 5 bin 656 metre uzunluğundaki güney çevre yolu ve 9 bin 160 metre uzunluğundaki kuzey çevre yolunun hizmete girmesiyle toplamda 14 bin 816 metrelik çevre yollarını hayata kazandırarak, kentteki önemli bir soruna çözüm bulacağız." dedi.

EJH