Gürkan, AKP İl Başkanlığını Ziyaret Etti

Gürkan, AKP İl Başkanlığını Ziyaret Etti
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AKP İl Başkanlığını ziyaret etti. AKP İl Başkanı İlyas Akmeşe, ziyaret ile ilgili "Daha önce bizler CHP'yi ve belediyeyi ziyarete giderdik. Bir belediye başkanımız bizim partimizi ilk defa ziyarete geldi." diyerek Gürkan'a nazik davranışı için teşekkür etti.

AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu ziyaretleri uzun süredir yapmak istediklerini belirterek "30 Mart seçimlerinde Edirne halkının görev verdiği ve Edirne Belediye Meclisinde görevlendirdiği 3 partinin belediye meclisini temsil ediyor olması nedeniyle bu partilerin il yönetimlerini ziyaret ediyoruz." dedi

Siyasi parti çekişmelerinin Edirne'ye zarar vermekten başka bir işe yaramadığının altını çizen Gürkan, "30 Mart’tan bu yana Edirne'deki bütün siyasi partiler, siyasetin gerçek amacının halka hizmet olduğunu ve siyasi partilerin bu hizmeti gerçekleştirmede çok önemli araç olduklarını her gün kanıtlıyor. Edirne ortak paydasında buluşmak adına çok önemli bir anlayış. Edirne'de bir sinerji yaratıldı. Sağlık bakanımızdan başlayarak, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi; Edirne'nin ortak çıkarları söz konusu olduğunda kendi parti programına, hedeflerine bakmadan Edirne'ye nasıl daha fazla hizmet alabiliriz, nasıl daha fazla yatırım alabiliriz, Edirnelileri nasıl daha konforlu bir yaşama ulaştırabiliriz derdinde. Şunu da gururla söylemek isterim ki, bunun en somut örneği Edirne Belediye Meclisinde oluyor. Bu anlayışı görev süremizin sonuna kadar sürdürme kararlılığındayız. Çünkü şehir yöneticilerinin birbirleri ile kavgaları kendilerine bir şey kazandırmadığı gibi o şehre kaybettiriyor. Kavganın kimseye hiçbir faydası olmuyor. Edirne geçmiş yıllarda bu sebepten çok şey kaybetti. İnanıyorum ki, bu sinerji halka doğrudan hizmet olarak yansıyan bu sinerji Edirne’de bütün partilerin siyasi başarısını da arttıracaktır. Eğitimli, kültürlü, tahsilli Edirne halkı kimin Edirne için çalıştığını kimin çalışmadığını görebilecek kadar aydın bir halk." şeklinde konuştu.

BELEDİYE MECLİSİNDE KAVGA YOK

Gürkan, 3 parti meclis üyeleri ile yer yer anlaşmamazlıklar olduğunu fakat bunları konuşarak çözdüklerini vurgulayarak, "Önümüzde çok iş var. Partinizin meclis üyesi arkadaşlarımla tabi ki her konuya aynı bakmıyoruz. Bu zaten çok doğal. Ama birbirimizle uzlaşmayı hiç kaybetmedik. Şunu söylemeden geçemeyeceğim, bazı arkadaşlar 'siz niye muhalefet yapmıyorsunuz' diyorlar. Muhalefet yapmak her şeye karşı çıkmaksa, bu başarılı bir sonuç vermez. Muhalefet yapmak eksiği gidermek, hatalı gideni düzeltmek ise bununda Edirne örneğinde başarısı ortada. Dolayısıyla ben meclis üyesi arkadaşlarıma da huzurunuzda teşekkür etmek isterim. Her konuda anlaşmıyoruz, her konuya aynı bakmıyoruz ama asla konuşmamazlık, kavga ortamına da girmiyoruz. Amaç halka hizmetse illa benim dediğim olacak demiyoruz. Hep birlikte Edirne için doğruları yapmaya devam edeceğiz. Genel iktidarın temsilcisi olarak sizlerin de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Edirne için doğru projelerde beraber hareket edeceğimize olan inancım tam. Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum." dedi

AK PARTİ'YE GİDEN İLK BAŞKAN

10 gün önce göreve başlayan AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, Recep Gürkan'a ziyaretinden dolayı teşekkür ederken, Gürkan'a siyasi görüşler ne olursa olsun Edirne için her zaman destek vereceklerini söyleyerek, "Daha önce bizler Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve Edirne Belediyesi'ni ziyaret ediyorduk ama bir belediye başkanımız ilk defa bizim partimizi ziyarete geldi. Bundan dolayı çok mutluyuz. Siyaseti hizmet için yapıyoruz. Bunu da en iyi şekilde yapmak siyasetçilerin görevi. Burada ortak amacımız Edirne. Ben de Adalet ve Kalkınma Partisi Edirne İl Başkanıyım. Görevi alalı 10 gün oldu. Biz her zaman diyaloğa açığız. Başkanımız hiçbir zaman belediyede A partisi B partisi gibi ayrışımlara girmiyor. Biz de söz konusu Edirne olduğu zaman Edirne bir tarafa diğerleri bir tarafa diyoruz. Başkanımızın bize ihtiyacı olduğu her konuda hiç şüpheniz olmasın biz Başkanımızın ve Edirnelilerin yanındayız. Siyasi görüşlerimiz ayrı olabilir ama Başkanımla Edirne için her zaman kol kola gireceğiz." şeklinde konuştu.