Gürkan, İpsala'da Temel Atma Törenine Katıldı

Gürkan, İpsala'da Temel Atma Törenine Katıldı
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi tarafından İpsala ilçesine kazandırılacak olan Mesire Alanı Yolu ve Balkan Yolu’nun temel atma törenine katıldı. İpsala Kaymakamı Özdemir, Gürkan'a anlamlı bir hediye verdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi tarafından İpsala ilçesine kazandırılacak olan Mesire Alanı Yolu ve Balkan Yolu’nun temel atma törenine katıldı.

Hıdırellez Bayırı Mevkisinde Edirne Belediyesi tarafından yapılacak Mesire Alanı Yolu ve Balkan Yolu'nun temel atma töreni, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Temel atma töreninde konuşan Başkan Gürkan, İpsala’da doğup büyüdüğünü belirterek, buraya hizmet etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yakınlarının mezarının İpsala’da olduğuna değinen Gürkan, "Buradaki dostlarla irtibatımız hiçbir zaman kopmadı. Bizim İpsala'nın ve İpsalalılar ile aramızda ayrı bir bağ var. İnsan nereye giderse gitsin, hangi göreve gelirse gelsin, hangi sıfatı, hangi unvanı alırsa alsın doğduğu yer, ilk filizlendiği yer, her zaman beyninde de dağarcığında da farklı bir yerdedir. Daha önce belediye başkanımızla görüştüğümüzde İpsala’ya böyle bir şey yapabileceğimizi konuştuk ve meclisimizde oylayarak yapma kararı aldık. Çünkü İpsala’ya hizmet etmek bizim için doğduğumuz büyüdüğümüz topraklara vefa borcumuzu ödemektir." ifadelerine yer verdi.

Gürkan'ın konuşmasının ardından İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir ve İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman verdiği hizmetten dolayı Başkan Gürkan’a teşekkür etti.

ÖZDEMİR'DEN GÜRKAN'A ANLAMLI HEDİYE

Başkan Gürkan açılış için gittiği İpsala’da bir takım ziyaretlerde bulundu. İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir'i ziyaret eden Başkan Gürkan, Kaymakam Özdemir'e Edirnekari tablo hediye etti. Başkan Gürkan, ziyarette hoş bir sürprizle karşılaştı. Kaymakan Özdemir, ilk ve orta öğrenimini İpsala'da tamamlayan Gürkan'a ilkokul, ortaokul ve lise karne fotoğraflarından derlenen ve kolaj haline getirilen fotoğraflarını armağan etti.

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman'ı ziyaret eden Başkan Gürkan, Kerman'a da Edirnekari hediye etti. Kendisine yapılan ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Kerman, Gürkan'a saat hediye ederek, İpsala’ya yaptığı hizmetten dolayı teşekkür etti.

CHP İlçe Başkanlığını da ziyaret eden Gürkan daha sonra İpsala’ya bağlı Esetçe Beldesi’ne geçen Gürkan, burada Esetçe Belediye Başkanı İbrahim Öz ile bir araya geldi. Gürkan, Edirne Belediye Başkanlığı tarafından Esetçe'de yapımına başlanan düğün salonunda incelemelerde bulundu.

EdirneJetHaber Haber Merkezi