Gürkan: "Zaferimizin 92. Yılı Kutlu Olsun"

Gürkan: "Zaferimizin 92. Yılı Kutlu Olsun"
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyetin ilan edilişinin 92 yılını kutlayarak, "Türk halkı cumhuriyet ile yeniden dirildiğini kanıtlayarak, dünya üzerinde çok az rastlanabilecek bir kahramanlık destanına imza attı."...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyetin ilan edilişinin 92 yılını kutlayarak, "Türk halkı cumhuriyet ile yeniden dirildiğini kanıtlayarak, dünya üzerinde çok az rastlanabilecek bir kahramanlık destanına imza attı." dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 29 Ekim Cumhuriyetin Bayramı nedeniyle bir kutlama mesaja yayınladı.

Gürkan yayınladığı mesajda şunlara yer verdi:

"Esaret altında verilen destansı mücadeleyi galibiyetle taçlandıran Türk milleti, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, bağımsız yaşama iradesini tüm dünyaya 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti’yle duyurdu. Kurtuluş savaşıyla millet olarak var olduğunu haykıran Türk halkı, Cumhuriyet ile yeniden dirildiğini kanıtlayarak, dünya üzerinde çok az rastlayabilecek bir kahramanlık destanına imza attı.

92. yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimiz, dünya tarihine altın harflerle yazılmış bir bağımsızlık savaşının sonucudur. Bugün, Büyük Türk Ulusunun en büyük bayramı ve gurur günüdür. Türkiye Devleti'nin yeni yönetim biçiminin Cumhuriyet, yeni isminin "Türkiye Cumhuriyeti Devleti" olarak kabul edildiği günden bu yana, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinden zaferle çıkan Türk Milleti’nin bir ferdi olarak, 92 yıldır Türk Bayrağı’nın altında özgürce yaşamanın mutluluğu ve gururu içerisindeyim.

Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde büyük Türk Milleti'nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyet’in, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılması herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. Cumhuriyetimizi ayakta tutan tek ve yegane kuvvet hiç şüphesiz ki aziz milletin kendisidir.

Büyük Türk Milleti, Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları Cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiştir. Şunu herkes bilmelidir ki; Türk Milleti bundan sonrada bağımsızlığından, birlik ve bütünlüğünden, Atatürk ilke ve İnkılaplarından ödün vermeden bu topraklar altında sonsuza kadar yaşayacaktır. Türk milletini bölmeye, cumhuriyeti yıkmaya, toprak bütünlüğüne son vermeye kimsenin gücü yetmez ve de yetmeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duygularımla ve rahmetle anıyorum, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum."