Gürkan'a Sahip Çıktılar

Gürkan'a Sahip Çıktılar
Belediye binası önünde toplanan yüzlerce kişi, Kırsalın Doğal Pazarı'nda yumurtalı saldırıya uğrayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a sahip çıktı.

Belediye binası önünde toplanan yüzlerce kişi, Kırsalın Doğal Pazarı'nda yumurtalı saldırıya uğrayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a sahip çıktı.

Gürkan’ı karşılamaya CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ile Erdin Bircan, CHP Parti Meclis Üyesi ve CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, CHP Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Mehmet Tüm, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Edirne Belediye Başkan Yardımcıları, CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP ilçe başkanları ile belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye binası önüne gelen herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Gürkan, gözüne ışık gelmemesi gerektiği için güneş gözlüğüyle konuştuğunu belirterek gelenlerden kusura bakmamalarını diledi. Sol gözünde bir yırtık olduğunu ve tedavinin devam ettiğini belirten Gürkan, ne pahasına olursa olsun Edirne'nin mücadelesinde yılmadan devam edeceklerini söyledi. Pazar gününün çok mutlu bir günleri olduğunu ifade eden Gürkan, "Üzerinde çok çalıştığımız elektrik fabrikasının açılışı vardı, ciğer festivalimiz vardı, akşam sinagogda büyük bir konser vardı. Benimle tadınız kaçtığı için hepinizden özür diliyorum." dedi.

12 Eylül öncesinden gelen ve kavgalarla büyümüş bir nesil olduklarını belirten Gürkan, "Kavga etmiyorsak kavga etmeyi bilmediğimizden değil; kavgadan hiç kimseye bir çıkar sağlanmayacağını bildiğimizden. Dün isterdim ki o saldırı mertçe olsun yüze karşı olsun, adam gibi olsun. Fotoğraf çekmek bahanesiyle yaklaşıp kalleşçe arkadan vurulmaz. Gözümde bir problem var, bu tedavi olacak. Olmasa da bir problem değil. Bir gözümüz gitse ne olur Edirne için, bir kolumuz gitse, bir canımız gitse... Şu bilinsin ki Recep Gürkan'ın canını alsalar dahi benim arkadaşlarım, emekçilerim, dostlarım Edirne mücadelesini sonuna kadar sürdürecek." şeklinde konuştu.

Adalete, savcılara, hakimlere, emniyete güvendiğini söyleyen Gürkan, "Ben o tetikçinin, o hasta insanın değil; arkasındakilerin bulunacağından eminim. Onu kimler bu yola sevk etti, bunu hep beraber öğreneceğiz." ifadelerini kullandı.

Gürkan konuşmasına şöyle devam etti:

"Edirne Belediyesinin yapılan çalışmalarını aylardır hedef gösteren bazı kendini bilmezler bu çalışmada mutlaka ortaya çıkacak. Kendine başkan diyenler, kendine gazeteci diyenler, kendine 'ben bu şehrin temsilcisiyim' diyenler, bu şehrin şusuyum diyenler; hepsi ortaya çıkacak. Biz biliyoruz onları ama bizim bilmemiz yetmez. Önemli olan adaletin ortaya çıkarması. 

Ne oldu Edirne Belediye Başkanı'nın yüzüne vuruldu, gözüne vuruldu. Başınız göğe erdi mi? Mutlu mu oldunuz? Recep Gürkan'ı bir tane hain saldırıyla, bir tane tetikçiyle korkutabileceğinizi mi zannediyorsunuz? Hodri meydan size. Daha çok saldırın, tankınızla tüfeğiniz ile gelin. Gelmezseniz şerefsiz, namertsiniz. O kirli kalemlerinizden daha çok taraf tutun, o zehirli dilleriniz daha çok konuşsun. 

Siz zannediyorsunuz ki bu yaptıklarınız kimse bilmiyor, kimse görmüyor, kimse anlamıyor. Çok kurnazsınız ya, ama bunları herkes biliyor. Edirne'de üç yıldır mücadelesini verdiğimiz huzuru, barışı, dostluğu, birlikte çalışmayı ve birlikte üreterek birlikte paylaşmayı bu ahlaksızlar bozamayacaklar; bozdurmayacağız onlara. Biz yine Edirne'yi huzurun, güvenin, dostluğun başkenti yapacağız. 

Bize vurdular diye biz onlara vurmayacağız. Elbette öbür yanağımızı dönmeyeceğiz. Bize vurana biz yine Mevlana sabrıyla davranmaya devam edeceğiz." 

Gürkan son olarak, "Bunları tezgahlayanlar, bu zavallı tetikçileri kullananlar er geç ortaya çıkacak. Kimlerin çantasında neler var, hepimiz biliyoruz. Yakında bu çantalar ortaya dökülür." diyerek belediye binası önüne gelen herkese bir kez daha teşekkür etti.

EJH