Güvenilir İsimden Büyük İddia: 'Nuh'un Gemisi' Kod Adlı Kaçış Planı

Güvenilir İsimden Büyük İddia: 'Nuh'un Gemisi' Kod Adlı Kaçış Planı
24 Şubat'ta başlayan Ukrayna işgalini tüm dünya takip ederken, bir diğer dikkat çekici iddia İsrail'den geldi. İddianın kaynağı ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in konuşmalarını yazan Abbas Gallyamov'du.2018-2010 yıllarında...

24 Şubat'ta başlayan Ukrayna işgalini tüm dünya takip ederken, bir diğer dikkat çekici iddia İsrail'den geldi. İddianın kaynağı ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in konuşmalarını yazan Abbas Gallyamov'du.

2018-2010 yıllarında Putin'in kadrosunda yer alan ancak daha sonra kariyerine siyaset uzmanı olarak devam eden Gallyamov, Rusya'nın savaşı kaybetmesi durumunda Putin'in kaçacağını öne sürdü. Hatta öyle ki Putin'in üst düzey kurmaylarının 'Nuh'un Gemisi' kod adıyla bir kaçış planı yaptıklarını iddia etti.

Putin Nereye Kaçacak? 

Putin'in savaşı kaybetmesi halinde bir kaçış planının olması medyayı ayağa kaldırırken; iddialara göre, Arjantin, Venezuela ya da Çin'e kaçış planı yaptığı ortaya atıldı.

Telegram kanalı üzerinden bu iddiaları sıralayan Gallyamov, 'bu bilgi güvenilir bir kaynaktan geldi. Normalde Kremlin'in içinden gelen bilgileri paylaşmıyorum ama bugün bir istisna yapacağım' dedi ve şu iddiaları paylaştı:

Projenin isminden de anlaşılacağı üzere, ülke yaşanılacak gibi olmazsa yeni bir yerleşim yeri bulmayı hedefliyor. Putin’in kurmayları savaşın kaybedilme, iktidarın elden gitme gibi durumları göz ardı etmiyor ve bir an önce ülkeden ayrılması gerekirse diye planlar yapıyor.

Çin Değil, Venezuela Güvenilir Topraklar

Öte yandan Gallyamov, Rusya'nın nükleer araştırma merkezinin yöneticisi Mikhail Kovalchuk'un ise Çin'e kaçma önerisini gündeme getirdiğini, ancak buna sıcak bakılmadığını söyledi. Arjantin ve Venezuela'nın daha güvenilir topraklar olduğuna karar verdiklerini bildirdi.

Kaçış Sürecini Kim Yönetecek?

Bir başka iddia ise kaçış sürecinin nasıl yönetileceğine dair oldu. Rus oligark Igor Sechin, Venezuela'nın lideri Maduro ile yakın ilişki kurduğundan, Gallyamov, Venezuela'ya kaçıl olursa süreci Sechin'in yöneteceğini iddia etti.