Havsa'daki Kooperatif Bir Şirkete Yemek Hizmeti Sunuyor

Havsa'daki Kooperatif Bir Şirkete Yemek Hizmeti Sunuyor
Edirne Havsa'da 3 sene önce 7 girişimci ev hanımı tarafından kurulan Kadın Girişimcileri Üretim ve İşletme Kooperatifi, yöresel ürün satışının yanı sıra üniversite öğrencileri ve bir şirkete ücreti karşılığında yemek...

Edirne Havsa'da 3 sene önce 7 girişimci ev hanımı tarafından kurulan Kadın Girişimcileri Üretim ve İşletme Kooperatifi, yöresel ürün satışının yanı sıra üniversite öğrencileri ve bir şirkete ücreti karşılığında yemek hizmeti sunuyor.

Havsalı kadınlar, atölyelerinde kahvaltılık ürünler, turşu, tarhana ve erişte üretimiyle öne çıkan kooperatiflerinde yemek hizmetine de başladı.

Önce bir şantiyeye ücreti karşılığında sıcak yemek hizmeti sunan kadınlar, Trakya Üniversitesiyle de anlaştı.

Bir çuval unla tarhana ve erişte üreterek başladıkları kooperatif serüveninde işlerini büyüten kadınlar, hem aile bütçesine katkı sağlıyor hem de yemek yaptıkları şantiye işçileri ve Trakya Üniversitesi öğrencilerine "anne yemeği" ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kurucu kadınlar, kooperatife üye olmasa da 20 kadar ev hanımının da evlerinde ürettikleri ürünleri de pazarlıyor, günlük 200 kişiye ise yemek hizmeti veriyor.