Hıncal Uluç'tan Acı Haber! Türk Medyası ve Sevenleri Yasa Boğuldu

Hıncal Uluç'tan Acı Haber! Türk Medyası ve Sevenleri Yasa Boğuldu
Uzun seneler medya sektörünce köşe yazarlığı ve spor yorumculuğu yapan Hıncal Uluç, 83 yaşında yaşama veda etti.Duayen gazeteci Hıncal Uluç'un vefat haberi, Yazar Faik Çetiner tarafından duyuruldu.Faik Çetiner, "Hıncal Uluç...

Uzun seneler medya sektörünce köşe yazarlığı ve spor yorumculuğu yapan Hıncal Uluç, 83 yaşında yaşama veda etti.

Duayen gazeteci Hıncal Uluç'un vefat haberi, Yazar Faik Çetiner tarafından duyuruldu.

Faik Çetiner, "Hıncal Uluç vefat etti. Uluç ailesinin başı sağ olsun..." şeklinde yazdı.

Sabah Gazetesi ve A Spor'un duayeni Hıncal Uluç, bir süredir sağlık sorunları ile savaşıyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hıncal Uluç'un vefatının ardından bir başsağlığı mesajı yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajında "Vefatını üzüntüyle öğrendiğim, basın dünyamızın önemli isimlerinden gazeteci, yazar ve yorumcu Sayın Hıncal Uluç'a Allah'tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine, okurlarına ve medya camiamıza başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Hıncal Uluç Kimdir?

1 Kasım 1939'da Kilis'te doğan Hıncal Uluç; Gazeteci, köşe yazarı ve spor yorumcusudur.

Uluç, baba tarafından Ubıh asıllı Anne tarafından ise Kilislidir. Öte yandan anneannesi Rumeli (Arnavut, Boşnak) göçmenidir.

Uluç'un subay olan babası Fuat Uluç'un, II. Dünya Savaşı sırasında Bulgar sınırında görevli olması nedeni ile, Uluç üç yaşına dek anneanne ve teyzesi tarafından büyütülmüştür.

1952'de Hatay'da ortaokula başlayan isim, geri kalan eğitimini de Ankara Kurtuluş Lisesinde bitirmiştir. 1980 yılına kadar Ankara'da yaşayan gazeteci, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesine yazılmış, sonrasında yeniden Ankara'ya dönüş yapmıştır. Ankara’ya dönmesinden sonra diğer sene Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazanmıştır.

1967  yılında askerden dönen Uluç, eski Yenigün ekibinin çıkardığı Yankı gazetesinde çalışmaya başlamıştır. 1980'de ise Gelişim Yayınları'nın sahibi Ercan Arıklı ile bir dergi çıkarmak üzere İstanbul'a gelmiştir ve Zafer Mutlu'nun daveti ile 1990'da Sabah gazetesinde yazılar yazmaya başlamıştır.