İki Teknoloji Devine Şok Karar: Kullanımları Yasaklandı!

İki Teknoloji Devine Şok Karar: Kullanımları Yasaklandı!
Google, Micrsosoft ve Apple gibi teknoloji devlerinin kullanıcı verilerini saklamak konusunda yaşadıkları problemler, Fransa yönetiminin yeni önlemler almasına neden oldu.Gizlilik Kurallarına Uymuyor Fransa Ulusal Eğitim ve Gençlik...

Google, Micrsosoft ve Apple gibi teknoloji devlerinin kullanıcı verilerini saklamak konusunda yaşadıkları problemler, Fransa yönetiminin yeni önlemler almasına neden oldu.

Gizlilik Kurallarına Uymuyor 

Fransa Ulusal Eğitim ve Gençlik Bakanı, Microsoft Office 365 ve Google Workspace'in okullar için uygun olmadığını söyledi. Avrupa Birliği'nin bulut veri güveniliği ve gizlilik kurallarına yönelik endişesi, iki ABD'li bulut hizmetinin de yasaklanmasına neden oldu.

Microsoft ve Google bulut hizmetlerinin Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) ve Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın Schrems II yönergelerine aykırı olduğu bildirildi. Öte yandan ücretli sürümün de yine okullar için uygun olmadığının altı çizildi.

Microsoft ve Google'dan Açıklama Yok

Avrupa Birliği Gizlilik Standartları için uyumlu olmadığı anlaşılan iki bulut hizmeti de Fransa'da durduruldu. Alınan bu karara yönelik olarak ise Microsoft ve Google'dan herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.