İl birincisi Uzunköprü Hüseyin Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

İl birincisi Uzunköprü Hüseyin Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından öğrencilere kitap okumayı sevdirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak, okuduğu kitabın anlama seviyesini görmesini sağlamak, güven duygusunu geliştirmek,...

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından öğrencilere kitap okumayı sevdirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak, okuduğu kitabın anlama seviyesini görmesini sağlamak, güven duygusunu geliştirmek, sosyal ve kültürel alanda okulunu temsil etme bilincini kazandırmak amacıyla 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Kitap Okuma Etkinliği'nde dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Öğrencilerin yaz tatili süresince okuyacakları ve performanslarının ölçüleceği 5 adet kitap belirlendi ve bu kitaplardan bir tanesinin öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak ve girişimcilik yeteneklerini geliştirecek türde olmasına özen gösterildi. Edirne Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda öğrenim gören öğrenciler, soru hazırlama komisyonları tarafından hazırlanan soruları, aynı anda girdiği sınavda cevaplandırdı.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda ilk üçe giren öğrencilere ödülleri Edirne'de düzenlenen törenle verildi. Törene İl Milli Eğitim Müdür Vekili Müzekka Bayrak, Müdür Yardımcısı Cemal Turan, Mesleki ve Teknik Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Aydın Erünsal, dereceye giren öğrenciler ve okul yöneticileri ile öğretmenler katıldı.

Kitap Okuma Etkinliği İl Sınavında dereceye giren öğrenciler:

  • Birinci: Derya KAHVECİ – Uzunköprü Hüseyin Çorum MTAL
  • İkinci: Melda FIRTINA – Keşan Safiye Erol MTAL
  • Üçüncü: Eylül DÜZGÜN – Uzunköprü Hüseyin Çorum MTAL
  • Üçüncü: Nurgül YONAR - Uzunköprü Mimar Muslihiddin MTAL