İlker Başbuğ'un Davası Hakkında Flaş Gelişme

İlker Başbuğ'un Davası Hakkında Flaş Gelişme
FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması gerektiğini dair açıklaması sebebi ile yargılanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında flaş bir gelişme yaşandı. Yargılama sonunda beraat kararı...

FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması gerektiğini dair açıklaması sebebi ile yargılanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında flaş bir gelişme yaşandı. Yargılama sonunda beraat kararı veren mahkeme, açıklamaların kanunda suç olarak tanımlanmadığını ifade etti.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’a, terör örgütü Fethullah Gülen yapılanmasının siyasi ayağının araştırılmasına yönelik kullandığı sözleri sebebi ile milletvekillerince açılan dava sonuçlandı.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı’ tarafından Başbuğ hakkında, ‘kamu görevlilerine hakaret’ suçundan 4 yıla kadar hapis cezası talebiyle açılan davada mahkeme kararını açıkladı.

Mahkeme, Başbuğ’un açıklamalarının suç duyurusunda bulunan milletvekillerini hedef almadığına ve kanunda suç olarak tanımlanmadığına hükmetti ve beraat kararı verdi.