iPhone Üreticisinden Kötü Haber! Apple'da Bir Yıl İçinde Her Şey Tersine Döndü

iPhone Üreticisinden Kötü Haber! Apple'da Bir Yıl İçinde Her Şey Tersine Döndü
ABD'li teknoloji devi Apple'ın hisse değeri, salı itibarıyla yüzde 4'ün üzerinde değer kaybetti ve piyasa değeri 2 trilyon doların altına düştü.2023 yılının ilk işlem gününde şirketin hisse fiyatı 124,19 dolara geriledi.Şirketin...

ABD'li teknoloji devi Apple'ın hisse değeri, salı itibarıyla yüzde 4'ün üzerinde değer kaybetti ve piyasa değeri 2 trilyon doların altına düştü.

2023 yılının ilk işlem gününde şirketin hisse fiyatı 124,19 dolara geriledi.

Şirketin hisse değerinde meydana gelen gerileyişte, şirketin Çin'deki fabrikasında yaşanan Kovid-19 kısıtlamaları sebebi ile iPhone arzına yönelik artan endişelerin etkili olduğu ifade edildi.

Apple'ın piyasa değeri gün içinde 2 trilyon doların altına düştü.

Piyasa değeri ilk defa 2 Ağustos 2018 tarihinde 1 trilyon dolara ulaşan şirket, 19 Ağustos 2020 tarihinde de 2 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşmıştı.

Apple, 3 Ocak 2022 tarihinde ise kısa bir süre için piyasa değeri 3 trilyon dolara ulaşan ilk şirket olmaya hak kazanmıştı.

Apple'da Talep Düşüklüğü Dönemi

Ayrıca Japon gazetesi Nikkei Asia'da geçtiğimiz gün yayınlanan bir haberde, Apple'ın düşen talep sebebi ile bazı tedarikçilerine AirPods, Apple Watch ve MacBook'lar dahil bazı ürünleri için daha az parça üretmelerini söylediği ifade edilmişti.