İpsala'da Hamzadere Sulama Birliği Toplantısı Yapıldı

İpsala'da Hamzadere Sulama Birliği Toplantısı Yapıldı
Edirne Valiliği tarafından yapılan açıklamada, toplantıda birliğin çalışmaları ve önümüzdeki sene yapılması planlanan projelerin değerlendirildiği ifade edildi.Vali Kırbıyık, toplantıda değerlendirmeler yaparak birliğin...

Edirne Valiliği tarafından yapılan açıklamada, toplantıda birliğin çalışmaları ve önümüzdeki sene yapılması planlanan projelerin değerlendirildiği ifade edildi.

Vali Kırbıyık, toplantıda değerlendirmeler yaparak birliğin faaliyetlerini çok önemsediklerini ifade etti.

Hamzadere Barajı Sulaması projesiyle tarım alanlarının suyla buluştuğunu belirten Vali Kırbıyık, şu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Halihazırda şu an 6 bin hektarlık bir alan sulanıyor. Bir an evvel proje kapsamında sulanabilir diğer yerlerde de sulanma hizmetine başlanması çok önemli. Geçen ziyaretimizde bunu da konuşmuştuk. Şimdi Sütçüler bölgesinde 800 hektar civarında yine P6 bölgesinde 3 bin hektarlık bir yer var. Yani gelecek yıl toplamda 4 bin hektarlık bir alanı sulamaya açmayı hedefliyoruz.

Sadece bugünü değil geleceği de planlamamız lazım. Biliyorsunuz burada 20 bin hektarlık bir sulamadan bahsediyoruz. Projenin bütün etapları tamamlandığında organizasyonun asıl ölçeğini o zaman daha fazla hissettirmiş olacağız. Yamaç arazilerinin de muhakkak sulamaya açılması gerektiğini, çeltik ekilebilen yerlerde çeltik, ekilemeyen yerlerde ise diğer ürünlerin devreye konulup belki ikinci ürün anlamında buğdaydan sonra ayçiçeği ekimi noktasında fayda sağlanabileceğini değerlendiriyoruz."