İş Yerlerinin Erken Kapatılmasına Karar Verildi! Sebebi de Açıklandı

İş Yerlerinin Erken Kapatılmasına Karar Verildi! Sebebi de Açıklandı
Hava kirliliğini azaltmak için yeni bir karar alındı. Alınan yeni karar ulusal basındaki haberlerde yer buldu.Pakistan'ın Lahor kentinde mahkeme, sağlıksız havanın önüne geçebilmek için iş yerlerini erken kapatma kararı aldı....

Hava kirliliğini azaltmak için yeni bir karar alındı. Alınan yeni karar ulusal basındaki haberlerde yer buldu.

Pakistan'ın Lahor kentinde mahkeme, sağlıksız havanın önüne geçebilmek için iş yerlerini erken kapatma kararı aldı. Lahor'da hava kirliliğinin azaltılması için iş yerlerinin saat 22.00'de kapatılmasına karar verildi.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Lahor Yüksek Mahkemesi, şehirdeki tüm iş yerlerinin 22.00’de kapatılmasına karar verdi.

Bu kararın, Lahor’daki hava kirliliğinin azaltılması için alındığı belirtildi.

Lahor, 12 milyon kişiye ev sahipliği yapıyor. Şehir Yeni Delhi, Dakka, Karaçi ve Pekin gibi Asya’nın en kirli havaya sahip kentleri arasında yer alıyor.

Eğitim Haftada 3 Güne İndi

Pencap eyaleti yönetimi, 7 Aralık 2022 tarihinde Lahor’daki hava kirliliği nedeni ile eğitime haftada 3 gün ara verileceğini ifade etti.

'Çok Sağlıksız' Kategorisinde Yer Aldı

İsviçreli teknoloji şirketi IQAir , hava kalitesinin değerlerini ölçtü ve verilerini paylaştı. Bu verilere göre, Lahor’un hava kalitesi değeri 201 olarak kaydedildi. Lahor, bu değerle "çok sağlıksız" kategorisine dahil oldu.

Şehirdeki hava kirliliği, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından kabul edilen ortalama bir insan için olması gereken seviyenin 30,1 kat üzerine çıktı.

DSÖ tarafından şehirlerdeki hava kalitesi için hazırlanan rehberde, PM 2,5 seviyelerinin (çapı 2,5 mikrometreden küçük olan ince partikül madde) metreküp başına 10 mikrogramın altında olması gerektiğini kaydedildi.