Jackson Muleka İle İlgili Tüm Gerçekler Ortaya Çıktı!

Jackson Muleka İle İlgili Tüm Gerçekler Ortaya Çıktı!
2022 yılında Beşiktaş ile yaptığı anlaşma ile Türk futbol severlerin dikkatlerini üstüne çeken Jackson Muleka kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Futbol kariyeri nasıl? Kangolu futbolcu Jackson Muleka hakkında merak edilenler haberimiz...

2022 yılında Beşiktaş ile yaptığı anlaşma ile Türk futbol severlerin dikkatlerini üstüne çeken Jackson Muleka kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Futbol kariyeri nasıl? Kangolu futbolcu Jackson Muleka hakkında merak edilenler haberimiz de yer alıyor.

Jackson Muleka Kimdir?

Tam adı Jackson Muleka Kyanvubu olan genç futbolcu 4 Ekim 199 tarihinde Lubumbashi, Kongo DC’de dünyaya gelmiştir. 180 boyunda ve 77 kilo olan Muleka, Süper Lig takımlarından Beşiktaş'da 40 numaralı formayı giymektedir. Santrafor mevkiinde görev alan Kangolu futbolcunun kariyeri şöyle;

6 Eylül 2020 yılında Pro League takımlarından Standard Liege ekibine transfer olmuştur. Standard Liege takımı ile toplam 54 maçta forma giyen Muleka, 15 gol ve 4 asistlik bir performans sergilemiştir. 8 Şubat 2022 yılında Türk takımlarıyla tanışan Jackson Muleka, 2021-22 sezonunun devre arasında Süper Lig’de yer alan Kasımpaşa takımına sezon sonuna kadar olacak şekilde kiralanmıştır. Kasımpaşa takımında yarım sezon da toplam 14 maça çıkmış ve 12 gol ve 5 asist yaparak oldukça başarılı bir performansa imza atmıştır. Sergilemiş olduğu bu başarılı performans büyük takımlarında ilgisini çekmiştir ve Beşiktaş Muleka için harekete geçmiştir.

7 Temmuz 2022 tarihinde Süper Lig’in en başarılı takımlarından Beşiktaş ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Muleka, Beşiktaş forması ile ilk maçına 6 Ağustos 2022’de 1-0 galibiyet aldıkları Kayserispor ile çıkmıştır. Beşiktaş takımı Jackson Muleka için Standard Liege kulübüne 3 milyon 350 bin euro transfer bedeli ödeyecek. Ayrıca 2022-23 sezonundan itibaren de beş yıl için sezon başına Muleka’ya 1 milyon euro ödeyecek.

Beşiktaş forması ile ilk golünü 21 Ağustos 2022’de Fatih Karagümrük’e atan Muleka, 4-1'lik galibiyet skorunda rol oynamıştır.

Jackson Muleka Milli Takım Kariyeri

Kongolu futbolcu Muleka, milli takım formasıyla ülkesini temsil etmektedir. 13 ekim 2019 tarihinde Kongo DC Milli Takımı ile ilk maçına Fildişi Sahili takımına karşı oynanan maç ile çıkmıştır. Milli forma ile ilk golünü ise 22 Eylül 2019 tarihinde oynanan 202 Afrika Uluslar Şampiyonası elemeleri maçında Orta Afrika Cumhuriyeti’ne karşı oynanan maçta kaydetmiştir.