Jandarmanın 178. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Jandarmanın 178. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı
Jandarma Teşkilatının 178'inci kuruluş yıl dönümü, Edirne İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törenle kutlandı.

Jandarma Teşkilatının 178'inci kuruluş yıl dönümü, Edirne İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törenle kutlandı.

Düzenlenen törene Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Edirne İl Jandarma Komutanı Kamuran Ersan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Murat Ahmet Yörük, kurum il müdürlerinin katıldı. Tören saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Edirne İl Jandarma Komutanı Kamuran Ersan törende yaptığı konuşmada: "Jandarma tarihi boyunca vatan savunmasında kahramanca mücadele vermiştir. Balkan Savaşlarında, 1. Dünya Savaşı'nda, milli mücadelede vatanın her karış toprağında ve en son Kıbrıs Barış Harekatı'nda savaşmış ve kahramanlıklar göstermiştir. Kahramanca, canı pahasına terörle mücadele eden jandarma, kardeş teşkilatımız Emniyet Genel Müdürlüğü ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla tam bir koordine içinde görev yapmaktadır." dedi.

Törende, il genelinde okullar arası düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, Jandarma Komutanlığına bağlı birimler stantlar açarak çalışmalarını tanıttı. İz takip, narkotik ve bomba arama köpekleri gösteriler yaptı. Eğitmenleri tarafından verilen komutları eksiksiz yerine getiren ve aranan maddeleri başarılı bir şekilde bulan köpeklerin performansları büyük bir beğeni ile izlendi ve takdir topladı. EJH