Kahramanmaraş'ta Deprem! 7.4 Büyüklüğünde Korkunç Felaket

Kahramanmaraş'ta Deprem! 7.4 Büyüklüğünde Korkunç Felaket
Türkiye bu sabah felakete uyandı. Meydana gelen deprem, vatandaşları uykusundan uyandırırken büyük bir endişe ve paniğe sebep oldu.Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada...

Türkiye bu sabah felakete uyandı. Meydana gelen deprem, vatandaşları uykusundan uyandırırken büyük bir endişe ve paniğe sebep oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde yaşandı. Birçok ilden de hissedilen depremin 30 saniyeden fazla sürdüğü ifade edildi.

Malatya, Adıyaman ve Diyarbakır'da çok sayıda bina yıkıldı.

Saat 04.26 ve 04.36 olmak üzere Gaziantep'te 6.4 ile 6.5 büyüklüğünde artçı depremler kaydedildi.

Şu an için İç Anadolu'nun pek çok bölgesi kar yağışının esareti altında.

Deprem Uzmanından Açıklama

CNN Türk canlı yayınına bağlanan deprem uzmanı Prof. Şükrü Ersoy, depreme ilişkin açıklamada bulundu. Prod. Ersoy ''7.4 büyüklüğünde deprem gerçekten büyük bir deprem. Burası kritik yerlerden bir tanesi. Hatay'dan geçen Ölüdeniz fayı var ve Doğu Anadolu fayının birleştiği yerde. Önemli bir yıkım olabilir.'' şeklinde konuştu.