Kahramanmaraş'taki 7.4'lük Depremin Ardından Önemli Açıklamalar

Kahramanmaraş'taki 7.4'lük Depremin Ardından Önemli Açıklamalar
Kahramanmaraş Pazarcık'da meydana gelen 7,4 büyüklüğünde depremden sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve bazı bakanlar, çalışmaları AFAD Koordinasyon Merkezi'nde koordine ediyor.Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay,...

Kahramanmaraş Pazarcık'da meydana gelen 7,4 büyüklüğünde depremden sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve bazı bakanlar, çalışmaları AFAD Koordinasyon Merkezi'nde koordine ediyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  Kahramanmaraş depreminden sonra AFAD Koordinasyon Merkezi'ne gitti.

7.4'lük depremden sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamada bulundu.

Bakan Soylu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bütün valilerimiz görev başında. Tüm ekipler görev başında. Türkiye'nin birçok noktasından arama kurtarma ekipleri ilgili bölgelere sevk ediliyor. Her ile bir bakanımız gidecek. Öncelikle birkaç önemli duyurumuz var. Bazı yerlerde ciddi trafik sıkışıklıkları söz konusu. Ambulans ve arama kurtarma ekiplerine yol vermemiz için vatandaşlarımızın araçlarını hareket ettirmemeleri gerektirmektedir. Önceliğimiz vatandaşlarımızın enkaz altında kurtarılması ve hastanelere ulaştırılmasıdır. Cep telefonlarını deprem bölgelerinin dışında kullanılmamasını, hatların meşgul edilmemesini istiyor. Sosyal medyada da dezenformasyon bu ülkeye bu noktada yapılacak en büyük ihanettir. Maalesef hayatını kaybeden vatandaşlarımız var."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle sevk edilmiştir. İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır. Biz de yaşanan deprem sonrası başlatılan çalışmaları koordine ediyoruz. Yaşadığımız bu felaketi inşallah hep birlikte en kısa sürede ve en az hasarla atlatmayı temenni ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ifadelerine yer verdi.