Kakava ve Hıdırellez Şenliklerine Rekor Katılım

Kakava ve Hıdırellez Şenliklerine Rekor Katılım
Edirne'de her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri bu yıl rekor katılımla gerçekleşti.

Edirne'de her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri bu yıl rekor katılımla gerçekleşti. Edirne Belediyesinin organizasyonuyla düzenlenen şenlikler kapsamında kentin dört farklı noktasında Kakava ateşi yandı. 6 Mayıs sabahı saat 04.30'da Sarayiçi'nde Tunca Nehri kıyısı festival alanına döndü.

KAKAVA ŞENLİKLERİ

Kakava Şenlikleri kapsamında Sarayiçi'nde binlerce kişinin katımıyla, protokol tarafından dev Kakava ateşi yakıldı. Roman Halk Dansları Topluluğu'nun dans gösterisi renkli görüntülere sahne oldu. Göksel Zurna ve Ekibi'nin şov gösterisi büyük alkış aldı, vatandaşlar gönüllerince dans etti.

Sarayiçi'nin yanı sıra Suni Gölet olarak da bilinen Barış Parkı'nda, Zübeyde Hanım Parkı'nda ve Bostanpazarı'nda da Kakava ateşi yakıldı. Kakava ateşinin yakıldığı noktalarda Edirne Belediyesi tarafından halka pilav ikram edildi.

HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİ

Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri, şafakla birlikte Tunca Nehri kenarında devam etti. Binlerce kişi Edirne'den bahara 'merhaba' dedi, dilekler diledi.

Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi'nde Tunca Nehri kıyısı 6 Mayıs sabahı saat 04.30'dan itibaren festival alanına döndü. Edirneliler ile şehre gelen binlerce yerli ve yabancı turist, Tunca Nehri kenarında baharın gelişi olan Hıdırellez'i kutladı. Şenliğe katılanlar dilek tutup dokuz sekizlik Roman ezgileri ile göbek atarak eğlendi. Etkinlikte Edirne Belediyesi tarafından ücretsiz çay ve simit dağıtıldı.

REKOR KATILIM

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu yılki şenliklere katılımın her zamankinden daha fazla olduğunu belirterek, "Herkesin bu Hıdırellez sabahında tek bir amacı var. Edirne'den tüm dünyaya barış, dostluk, bereket yayılsın. Bunu arzu ediyoruz." dedi.

Getirdikleri kağıtlara dileklerini yazanlar kağıtları nehre attı. Sabah 04.30'da başlayan etkinlikler, güneşin doğduğu saate kadar davul zurna eşliğindeki eğlenceyle devam etti. Günün ağarmasıyla birlikte Romanlar şişelere doldurdukları nehir suyunu ve ağaçlardan kopardıkları dalları alarak evlerinin yolunu tuttu.

RENKLİ YUMURTA TOKUŞTURDULAR

Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri, Saraçlar Caddesi'nde renkli yumurta tokuşturma yarışması ve niyet çekme etkinliğiyle devam etti. Türkiye'nin birçok ilinden gelen misafirler Edirne Belediyesi Bandosu'nun müzikleriyle eğlendi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, "Kendi klasmanında özel yetenekleri olan bandomuz var, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Cumhuriyetin en aydınlık şehirlerinden bir tanesindesiniz. Atatürk’ün ilke ve devrimlerine baş koymuşuz. Sonuna kadar da devam edeceğiz. Hiç kimsenin bunu değiştirmeye gücü yetmeyecek. Gelelim Hıdrellez’e. Ateşten atladık, dilekleri tuttuk, oynadık, göbek attık. Şimdi de yumurta kıracağız." dedi.

Niyetlerin de çekildiği etkinlik, Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterisi ile devam etti.

EJH