Kamu Çalışanlarını Mest Eden Gelişme! Yüzde 100 Zam Duyuruldu

Kamu Çalışanlarını Mest Eden Gelişme! Yüzde 100 Zam Duyuruldu
Dünya çapında yaşanan Kovid-19 sonrası gelen küresel ekonomik kriz ve en son yaşanan Rusya-Ukrayna Savaşı, çok sayıda ürün ve hizmette ücret artışlarına sebep oldu. Ücretler artınca, dünya genelinde maaşlar yetersiz kaldı,...

Dünya çapında yaşanan Kovid-19 sonrası gelen küresel ekonomik kriz ve en son yaşanan Rusya-Ukrayna Savaşı, çok sayıda ürün ve hizmette ücret artışlarına sebep oldu. Ücretler artınca, dünya genelinde maaşlar yetersiz kaldı, eridi gitti.

Küresel ekonomik krizin etkilerini azaltmak isteyen hükümetler, hem kamu hem de özel sektörlerde çalışanların maaşlarında iyileştirmeler yapmaya devam ediyor

Bazı ülkelerde kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 50 zam yapılırken bazı özel firmalar da çalışanlarına yüzde 80'e varan zamları duyurabiliyor.

Bir ülkeden daha gelen kamu çalışanlarına ilişkin gelen zam haberi, büyük sevinçle karşılandı.

Kamu Görevlilerine Yüzde 100 Zam Açıklandı

Zimbabve'de hükümet, kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 100 zam yaptığını ülkenin resmi gazetesinde yayımladı.

Ulusal basındaki haberlere göre, tüm kamu kurumlarında müdür yardımcısı ve altı pozisyonlarda görevli personelin maaşlarına brüt maaşları üzerinden yüzde 100 zam geldi.

Maaş zamları, kolluk kuvvetleri için 1 Mart 2023 tarihinden itibaren, diğer kurumlarda görevliler için ise 1 Nisan 2023'ten itibaren geçerli olacak.

Öte yandan, Zimbabve'de 1 Ağustos'ta genel seçimlerin yapılması öngörülüyor.