Kanal Edirne Projesinin Yarısı Tamamlandı

Kanal Edirne Projesinin Yarısı Tamamlandı
Edirne'de taşkınları önlemek amacıyla geliştirilen Kanal Edirne Projesinin yarısın tamamlandı

Edirne'de taşkınları önlemek amacıyla geliştirilen Kanal Edirne Projesinin yarısı tamamlandı. Özellikle kış aylarında yatağından çıkan Meriç Nehri, yapılacak tahliye kanalı ile tahliye (baypas) edilecek.

Edirne'de yaşanan taşkınlarda su altında kalan Karaağaç Mahallesi sakinleri de artık rahat bir nefes alacak.

Taşkınların önüne geçeceği ifade edilen tahliye kanalının taban genişliği 50 metre ve derinliği de 4 buçuk metre olarak belirlendi. Tahliye kanalı, tamamlandığında taşkın zamanlarında ortalama 1000 metreküp/saniye kadar su taşıyabilecek.

Projenin ilerleyişi ile ilgili, "Meriç, Tunca ve Arda'nın membası Bulgaristan'da olduğu için tamamen çare değil. 2500 metreküp/saniye debiyi, köprüleri engellemeyecek şekilde baypas yapacak 7800 metre olacak kanalımızın 3300 metre kazısını tamamladık. Bu yıl içinde kanalın tamamını bitirmeyi hedefliyoruz. Bunun üzerinde 6 tane büyük köprülerimiz olacak. Bosnaköy ve Karaağaç gibi yerlere 6 tane köprü yapacağız. Bunun da çalışmalarına başladık. Havalar açar açmaz köprülerin inşaatına da başlanacak. 17-18 Ocakta yaşanan taşkından dolayı taban suyu çok yükseldi. Makineler çalışmayacağından dolayı şu anda beklemedeyiz. Taban suyu ne zaman çalışabileceğimiz seviyeye gelirse o zaman çalışmalara devam edeceğiz." şeklinde açıklama yapıldı.