Kapıkule'de PCR testi ücretinde büyük indirim

Kapıkule'de PCR testi ücretinde büyük indirim
Bulgaristan vatandaşlarının Edirne'ye alışverişe gelebilmesi için Kapıkule Gümrük Kapısı'nda 250 TL olan PCR testi ücreti 1 Haziran itibarıyla 110 TL olacak. 5 milyon turist bekleniyor.Bulgaristan'ın para birimi levanın Türk...

Bulgaristan vatandaşlarının Edirne'ye alışverişe gelebilmesi için Kapıkule Gümrük Kapısı'nda 250 TL olan PCR testi ücreti 1 Haziran itibarıyla 110 TL olacak. 5 milyon turist bekleniyor.

Bulgaristan'ın para birimi levanın Türk lirası karşılığında değer kazanmasıyla birlikte son yıllarda Bulgaristan vatandaşları alışveriş için Edirne'yi yoğun olarak tercih ediyordu.

1 levanın 5,25 TL olduğu bugünlerde, koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye'ye girişlerde istenen negatif sonuçlu PCR testi sebebiyle Bulgaristan'dan alışverişe gelen turist sayısında büyük azalma meydana geldi.

PCR testi Bulgaristan'da 90 leva karşılığında (yaklaşık 470 TL), Kapıkule Gümrük Kapısı'nda ise 250 TL karşılığında yapılıyor.

Edirne'de ticaretin artması amacıyla, önceden olduğu gibi Bulgar turistlerin Edirne'ye gelebilmesi için PCR testi ücretinde büyük indirim yapıldı. Buna  göre, 1 Haziran'dan itibaren Kapıkule Gümrük Kapısı'nda 110 TL karşılığında PCR testi yapılacak. Ayrıca testlerin 30 dakikada sonuçlanacağı açıklandı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, "Her yabancı veya yerli vatandaş, Kapıkule Sınır Kapısı'nda 110 TL'ye PCR testi yaptırarak ülkemize giriş yapabilecek. Yapılan testler 30 dakika içinde sonuçlanacak." dedi.