'Kapıları açın, sınırları kaldırın'

'Kapıları açın, sınırları kaldırın'
Mültecilerin Edirne'deki 15 günlük bekleyişi devam ediyor. SOL Parti Edirne İl Örgütü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kapıları açın, sınırları kaldırın" mesajı verdi. SOL Parti Edirne İl Örgütü tarafından yapılan...

Mültecilerin Edirne'deki 15 günlük bekleyişi devam ediyor. SOL Parti Edirne İl Örgütü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kapıları açın, sınırları kaldırın" mesajı verdi. SOL Parti Edirne İl Örgütü tarafından yapılan basın açıklamasında şunlara yer verildi:

"Edirne'de 15 gündür insanlık dramı yaşanıyor. Göçmen ve mültecileri koz olarak kullanan insanlık dışı anlayış; Kadın, çocuk binlerce insanı Nehir boylarında ve Pazarkule sınır kapısında mağdur etmiştir. Yaşamın olabilecek tüm sorunlarını yüklenmek zorunda bırakılmış mülteci ve göçmenler pazarlık unsuruna dönüştürülmüştür.

Emperyalizmin Ortadoğu’daki böl yönet politikası ülkeyi mezhepçi bir savaşın içerisine sürükledi. Vekâlet savaşları sonucu yerlerinden, yurtlarından edilmiş bu insanlar emperyalist politikaların bedelini ödemektedir. 

Bugün ülkemizde ve bölgemizde yaratılan yağma ve yıkıma karşı sınırlara sürülen bu insanlara insanlığımız adına dayanışma ile sahip çıkacağız.

SOL Parti İl Örgütü ve Edirne halkı ilk günden itibaren, mülteci ve göçmenlerle dayanışma içinde olmuştur. Fakat ilginç bir şekilde yardım edilmesi engellenmiş, tüm yardımların AFAD eliyle yapılması gerektiği söylenmiştir. Oysa biz ve Edirne halkı AFAD’ın yetersiz kaldığını gördük. Her şeye rağmen AFAD’ın ulaşmadığı insanlara yardım ettik, etmeye çalıştık. Bize izin vermeyen yetkililer, iktidar ortağı siyasi parti ile dinci dernek ve vakıfların şovuna izin vermektedir. 

Yetkililere sesleniyoruz; Sınırlarımızda ve Pazarkule’de insanlık dramı yaşanmaktadır. İnsanlar yeterli sağlık hizmeti ve gıda alamamaktadır. Gayri sıhhi koşullarda yaşam mücadelesi vermektedirler. Dünyayı sarsan koronovirüs salgınından mültecilerin etkilenmemesi için acil tedbir alınmalıdır. Her geçen gün; bu insanların ve insanlığın aleyhine işlemektedir. 

Buradan Avrupa ve Türkiye'deki yetkililere sesleniyoruz. Bu zulüm bitsin. Herkes istediği ülkede yaşama ve çalışma hakkına sahiptir. Kapıları açın, Sınırları kaldırın."