Kar Beklenen İller Açıklandı! 6 Şubat 2023 Meteoroloji Kar Yağışı Uyarısı

Kar Beklenen İller Açıklandı! 6 Şubat 2023 Meteoroloji Kar Yağışı Uyarısı
Kış mevsiminin etkisini göstermeye başlaması ve havaların soğuması ile birlikte, kar yağışının ne zaman etkili olacağı pek çok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Şubat ayı itibariyle yurdun pek çok bölgesinde...

Kış mevsiminin etkisini göstermeye başlaması ve havaların soğuması ile birlikte, kar yağışının ne zaman etkili olacağı pek çok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Şubat ayı itibariyle yurdun pek çok bölgesinde kar etkisini gösterirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü de güncel hava tahmini raporlarını yayınlıyor.

Kar Beklenen İller

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde kar yağışı beklendiğini açıkladı. Söz konusu yapış ile ilgili yapılan açıklamada ''Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde beklenen yağışların bu gece (06.02.2023 Pazartesi 00.00 TSİ) saatlerinden itibaren Osmaniye'nin Düziçi, Bahçe ve Hasanbeyli ilçelerinin yüksek kesimlerinde orta kuvvette yer yer kuvvetli, Kahramanmaraş il genelinde kuvvetli yer yer yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, Kahramanmaraş'ın karla kaplı yüksek ve dik yamaçlı kesimlerinde çığ tehlikesi ile tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' denildi.

Buzlanma Oluşabilir

Yarın etkili olacağı düşünülen yapış sebebiyle oluşabilecek buzlanma, don olayı, ulaşımda aksama ve çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.