Kar Kalınlığı Yarım Metreye Ulaştı

Kar Kalınlığı Yarım Metreye Ulaştı
Edirne'de etkili olan kar yağışının ardından kar kalınlığı yarım metreye ulaştı.

Edirne'de 31 Aralık'tan bu yana aralıklarla süren kar yağışının ardından kar kalınlığı yarım metreye (50 cm) ulaştı. Olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde okullar 5 gün tatil edildi. 11 Ocak Çarşamba akşamı yaşanan yoğun kar yağışı neticesinde sabah saatlerinde ulaşıma kapalı bulunan 213 köy yolundan 191’i Edirne İl Özel İdaresi tarafından yapılan çalışmalarla 7 saat içerisinde ulaşıma açılırken, 22 köy yolunda çalışmalar devam ediyor. Ayrıca yollarda araçlarıyla mahsur kalan 89 kişi ekipler tarafından kurtarıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü 4x4 medikal kurtarma araçları, kar paletli ambulanslar ve UMKE gönüllüleri ile Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarını hizmete sokarak 17 hastanın sevki, 5 diyaliz hastasının diyaliz merkezlerine sevki ve riskli bulunan 18 gebenin sağlık kuruluşlarına nakilleri gerçekleştirildi.

Edirne İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri biri 8x8 amfibi paletli olmak üzere 7 araç ve 20 personel ile çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

İL ÖZEL İDARESİ 56 PERSONELLE ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRDÜ

Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada 56 personelin 24 saat usulüne göre çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtilerek, "İl Özel İdaresi ise Merkez, Havsa, Lalapaşa ve Süloğlu ilçelerini kapsayacak şekilde 4 greyder, 3 kepçe, 2 bıçaklı kamyon ve 22 personel; Uzunköprü ve Meriç ilçelerini kapsayacak şekilde 3 greyder, 3 kepçe, 1 bıçaklı kamyon, 1 kar makinesi ve 19 personel; Keşan, İpsala, Enez ilçelerini kapsayacak şekilde 3 greyder, 3 kepçe, 1 dozer ve 15 personel; 24 saat usulüne göre çalışmalarını aralıksız sürdürdü." denildi.

UZUNKÖPRÜ'DE ÇATISI ÇÖKEN AĞILDAKİ 4 BÜYÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU

Uzunköprü ilçesine bağlı Kırcasalih beldesinde içerisinde 275 büyükbaş hayvan bulunan ağılın çatısı, biriken kar nedeniyle çöktü, 4 büyükbaş hayvan telef oldu. Yapılan müdahale ile diğer büyükbaş hayvanlar güvenli alana alındı.

BELEDİYENİN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Edirne Belediyesinin karla mücadele çalışmaları sürüyor. Karla mücadelede yedinci günü geride bırakan belediye ekipleri, ara sokakları ve caddeleri kardan temizlemek için çalışmalara başladı. Saraçlar Caddesinden 17 kamyon kar toplandı. Edirne'nin son yıllardaki en fazla kar yağışıyla karşı karşıya kaldığını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Kar yağışının son bulmasıyla ekiplerimiz Edirne'nin 24 mahallesine giderek, ara sokakları ve trafiğe kapalı alanları temizlemek için çalışıyorlar. Tüm emekçi arkadaşlarımı özverili çalışmalarından dolayı bir kez daha tebrik ediyorum." dedi.

EJH